土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike
今日收到Atkins interview 但撞左考試去唔到

幾號number

咩幾號no

atkins電話

我都無聽到 考緊試
佢有email比我

黎緊HD fg 見政府tot/to 有冇機?

hd唔洗旨意做再to degree大把人爭

要唔要有CAD 經驗?

要啦 基本野

我指幾多年經驗?

咁又唔洗

要唔要有CAD 經驗?

要啦 基本野

我指幾多年經驗?

咁又唔洗

你就唔洗
你以為呢D位 比freshgrad 報

幾號number

咩幾號no

atkins電話

我都無聽到 考緊試
佢有email比我

知唔知係咪得反tunnel and ground 請人

幾號number

咩幾號no

atkins電話

我都無聽到 考緊試
佢有email比我

知唔知係咪得反tunnel and ground 請人

佢話係

要唔要有CAD 經驗?

要啦 基本野

我指幾多年經驗?

咁又唔洗

你就唔洗

on9 識人fg做緊to
唔知唔好9up
今年搵工咁難
原來JJ GORDON 仲細我一年

大耳牛你宜加做緊咩?

土木工程(GRAD E)
中資公司(國務院直屬個隻中資)

隸屬國務院唔係得中國佬咩?
姐係做緊中國佬?
今年搵工咁難

大耳牛你宜加做緊咩?

姐係做緊中國佬?

中國佬好似喎係喎 國企咋
[quote]今年搵工咁難

大耳牛你宜加做緊咩?

姐係做緊中國佬?

中國佬好似唔係喎 國企咋
今年搵工咁難

大耳牛你宜加做緊咩?

姐係做緊中國佬?

隸屬國務院就直接link左係中國佬
[quote]大家有無興趣開個telegram 交流下

留個tg 比我

[/

Tg group

今年搵工咁難

大耳牛你宜加做緊咩?

姐係做緊中國佬?

hi 中國佬
[quote]今年搵工咁難

大耳牛你宜加做緊咩?

姐係做緊中國佬?

中國佬好似唔係喎 國企咋

咁你地講緊果間中資公司即係中國佬定兩間野泥
等interview offer 等到心淡
今年搵工咁難

大耳牛你宜加做緊咩?

姐係做緊中國佬?

hi 中國佬

hi 美國佬
[quote]大家有無興趣開個telegram 交流下

留個tg 比我

[/

Tg group

要唔要有CAD 經驗?

要啦 基本野

我指幾多年經驗?

咁又唔洗

你就唔洗

on9 識人fg做緊to
唔知唔好9up

fg 入到機會唔大
interview d 問題fg未必識答
係出面做番2-3年先apply to 機會大d
個人感覺

真係唔大 極少 不過真係有個frd得左咁解

咁濕濟 咁tot 呢 競爭大唔大?洗唔洗相關經驗?

tot係咩 to下一級叫cta喎

TOT = Technical Officer Trainee

Career Path of Technical Officer Grade:

TOT > TO > STO > PTO > CTO

Not cta

咁tot比較易入 panel問題係基本知識 sense泥

TOT = Technical Officer Trainee

Career Path of Technical Officer Grade:

Not cta

有related cert/hd/degree tot唔會比你in
不過唔同discipline 好似得 for example, 你civil hd apply to(bs)
同埋tot得好少位

有frd做緊 同major 堅

Not cta

有related cert/hd/degree tot唔會比你in
不過唔同discipline 好似得 for example, 你civil hd apply to(bs)
同埋tot得好少位

有frd做緊 同major 堅

認真,TO我都想做
認真,TO我都想做

邊間u先你

我果度好多poly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞