土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike
Cm wong intern 係咪好chur? 學唔學到野?

係咪做,我可以比senior contact比你

可唔可以講多d cm wong既工作環境?

做到仆街。有返工冇放工

短褲,人字拖,牙刷,睡袋係基本裝備
Chur到你暈所以學到很多

日日咁chur法會唔會猝死

成班9up
今年既cmw intern
收左9個ive仔
5屯4青

$5200個月
除左bl team其他都好hea
大部份日子準時6點3收工
intern唔會俾你跟太多野
好多ive師兄grad左入去做
亦好照顧啲師弟
講晒fyp點做
俾晒一大堆prog, excel你出數
present個陣點應付班19阿sir

留夜個啲係為左交fyp先留咁耐
因為有啲同學住好遠唔想第二朝又6點起身出門口
直頭留埋係office訓

ive仔去cmw做fyp絕對係好選擇
Cm wong intern 係咪好chur? 學唔學到野?

做到仆街。有返工冇放工

Chur到你暈所以學到
留名

做到仆街。有返工冇放工

Chur到你暈所以學到很多

日日咁chur法會唔會猝死

成班9up
今年既cmw intern
收左9個ive仔
5屯4青

$5200個月
除左bl team其他都好hea
大部份日子準時6點3收工
intern唔會俾你跟太多野
好多ive師兄grad左入去做
亦好照顧啲師弟
講晒fyp點做
俾晒一大堆prog, excel你出數
present個陣點應付班19阿sir

留夜個啲係為左交fyp先留咁耐
因為有啲同學住好遠唔想第二朝又6點起身出門口
直頭留埋係office訓

ive仔去cmw做fyp絕對係好選擇

識poly仔見到 offer 5000一個月
即刻比offer 5月頭confirm

個post都無人
幾時先有offer呀
幾時先有offer呀

有咩interiew啊巴打

而家報intern仲有冇機

而家報intern仲有冇機

幾時先有offer呀

in左唔少 但係全部都冇second in囉
幾時先有offer呀

D細公司 5月6月先開始行動 可以再等下
得張dip搵到咩工?
得張dip搵到咩工?

AE WS TO
幾時先有offer呀

幾時先有offer呀

比d信心自己 最遲7/8月一定有offer
幾時先有offer呀

比d信心自己 最遲7/8月一定有offer

希望係咁啦 其他巴打都要加油呀
有無人收到atkins 封email 叫你去apply tunnel and ground engineering team
有冇人有祥記馮祥offer?
有無人收到atkins 封email 叫你去apply tunnel and ground engineering team

巴打之前有冇in過?

巴打之前有冇in過?

無in過 問我有興趣報上面個team
得張dip搵到咩工?

AE WS TO

TO係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞