土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike
有冇巴打in左chun wo

聽日in

俊和真係好做?
定你諗住當拎經驗

好做 人工高
請教下如果有d公司send左cv但仲未有interview, 好唔好隔一排再send?

隔一兩個月send一次

唔該巴扛 驚send太多會反感

不如你直接打hr問 收唔收到仲好

收到但冇份可以直接放棄?
請教下如果有d公司send左cv但仲未有interview, 好唔好隔一排再send?

隔一兩個月send一次

唔該巴扛 驚send太多會反感

不如你直接打hr問 收唔收到仲好

收到但冇份可以直接放棄?

邊間 如果出左interview 而你又shortlisted 佢會同你講將會有interview
如果佢都未出interview 可能都未開始揀人

新輝

新輝

新輝請咩人多 我都收唔到interview

新輝

巴打見成點

新輝

新輝

新輝

好勁

新輝

好勁

又咪係無offer

新輝

好勁

又咪係無offer

佢分批出interview 唔洗咁著急

新輝

師兄in team a定team b
Hd 讀唔讀得過
我曬銀時廢jer grad, 做緊水喉仔

新輝

師兄in team a定team b

有咩分別

team a個hr幾好人
team b就
想問一下報intern 通常幾耐先覆你

Send 左cv cover letter 比十幾廿間公司 兩星期都無人覆 係咪已經無望

利申 英國second year
想問一下報intern 通常幾耐先覆你

Send 左cv cover letter 比十幾廿間公司 兩星期都無人覆 係咪已經無望

利申 英國second year

通常hr 請完GE 先得閒請intern
應該4-5月會通知你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞