土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike

我諗呢單job 可以吊到命掛

上年諗住civil收收地皮,所以去左大樓mc做grad e,而家好想轉番去civil

大樓係咪Chur d

我個盤細唔算chur,但係日常工作好撚悶,過左大針板層層一樣樣,同埋要夾e&m同builder野好煩,唔似civil work咁civil話曬事
同埋公司行civil scheme,有d怪,唔敢開scheme住,驚最后唔夠料去考就柯撚

我諗呢單job 可以吊到命掛

上年諗住civil收收地皮,所以去左大樓mc做grad e,而家好想轉番去civil

大樓係咪Chur d

我個盤細唔算chur,但係日常工作好撚悶,過左大針板層層一樣樣,同埋要夾e&m同builder野好煩,唔似civil work咁civil話曬事
同埋公司行civil scheme,有d怪,唔敢開scheme住,驚最后唔夠料去考就柯撚

未行scheme 緊係轉啦

大樓係咪Chur d

我就係想轉但係d cv冇回音

報左邊幾間?

報左邊幾間?

Up得出大個幾間civil mc都報曬喇,係冇報中字頭個d

報左邊幾間?

Up得出大個幾間civil mc都報曬喇,係冇報中字頭個d

個d未deadline 應該要三月先會有消息
Year 3 civil intern 可以喺邊到易D搵?
Year 3 civil intern 可以喺邊到易D搵?

一係透過學校sd 一係識人
自己sd好多時石沉大海
10間得1-2間應你
有無知AECOM written test問左咩
路過留名學野
幫推
Aecom有朋友做緊話近排先炒人減開支
以家又請人想點

低買高賣

Scheme A 一半政府出 你就知點解請grad E
咁快沉左
唔好讀啦 快啲轉行
利申: year3苦主
唔好讀啦 快啲轉行

讀咩好呀?苦惱緊既基礎工程仔 又有少少想去舞台設計...
唔好讀啦 快啲轉行

yr4無interview表示同意
唔好讀啦 快啲轉行

Ch2m 連interview 都無就reject左我
唔好讀啦 快啲轉行

hr一睇你相貌堂堂就知唔係client就arup,aecom啦
唔好讀啦 快啲轉行

hr一睇你相貌堂堂就知唔係client就arup,aecom啦

無報政府同發展商
2A in左 但覺得in得好差 無機會了
大家有offer 未?
仲未有
仲未有

聽人講AECOM 三月頭出offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞