土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike
Aecom今年係咪唔請人報左2個幾月都無消息

應該開始陸續in?

一月都已經in緊

利伸:收唔到

我都係

有得in啲人係咩成績
Aecom今年係咪唔請人報左2個幾月都無消息

一月first in
Second in 都出左email

應該開始陸續in?

一月都已經in緊

利伸:收唔到

我都係

有得in啲人係咩成績

最少 GDP 3.1-3.3
仲邊有飯開呀

三跑就黎搞掂,大東北大西北又去唔到,政府比的顧問錢又年年減

有得走就好走

除左撈平行之外無其他生存技能
有無人係讀完土木但做其他工?
仲邊有飯開呀

三跑就黎搞掂,大東北大西北又去唔到,政府比的顧問錢又年年減

有得走就好走

除左撈本行之外無其他生存技能

近呢幾年少 最多10-20%
做紀律部隊/一般既MT 多

有無人好似我咁
當civil係水泡

有無人好似我咁
當civil係水泡

應該好少 除非好討厭呢科

有無人好似我咁
當civil係水泡

應該好少 除非好討厭呢科

中學無讀過phy m1m2
完全無數底入黎讀 果時見依行輕香
做INTERN有冇好介紹
YR3要搵工
YR3要搵工

Intern睇命水 睇個大佬比唔比野你做
YR3要搵工

Intern睇命水 睇個大佬比唔比野你做

所以報哂就岩
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170204/mobile/bkn-20170204053053984-0204_00822_001.html

新一份施政報告宣布落實興建中九龍幹線項目後,路政署隨即於今年8月展開位於油麻地的前期工程,拆卸區內多個地標式建築物,包括有近60年歷史的油麻地多層停車場大樓、中外知名的玉器市場及油麻地專科診所新翼,工程為期長達83個月。據政府消息人士早前透露,中九龍幹線料今年底正式動工,估計2025年才能通車。
轉行未
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170204/mobile/bkn-20170204053053984-0204_00822_001.html

新一份施政報告宣布落實興建中九龍幹線項目後,路政署隨即於今年8月展開位於油麻地的前期工程,拆卸區內多個地標式建築物,包括有近60年歷史的油麻地多層停車場大樓、中外知名的玉器市場及油麻地專科診所新翼,工程為期長達83個月。據政府消息人士早前透露,中九龍幹線料今年底正式動工,估計2025年才能通車。

扲到錢果陣你都餓撚死左啦

好過無job 做
轉行未

好過無job 做

一年成四五百個行得scheme a嘅畢業生
中九龍收到幾多個丫

好過無job 做

中九龍收到幾多個丫

咪玩啦,啲數計曬啦。
黎緊得contract admin, contractor 可以做尼單project.

啲rss 應該會用番高鐵沙中啲人。

好過無job 做

中九龍收到幾多個丫

咪玩啦,啲數計曬啦。
黎緊得contract admin, contractor 可以做尼單project.

我諗呢單job 可以吊到命掛

中九龍收到幾多個丫

咪玩啦,啲數計曬啦。

上年諗住civil收收地皮,所以去左大樓mc做grad e,而家好想轉番去civil

咪玩啦,啲數計曬啦。

上年諗住civil收收地皮,所以去左大樓mc做grad e,而家好想轉番去civil

大樓係咪Chur d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞