土木工程畢業生搵工討論區

1001 回覆
16 Like 14 Dislike

早幾日我in左個Ive仔

咁簡單都可以坐成咁
本身想彈佢去project果面run job算,
點知佢同我講有一科fail
要下年retake
真係屌你老母,咁都開我18k
利伸:sub con, 請緊新仔計數

巴打要唔要intern

條問題太易,考試都難過呢條
利申i大

咁你不如答下我上面問既野

想知問咩

咁簡單都可以坐成咁
要下年retake

巴打要唔要intern

利申i大

咁簡單都可以坐成咁
要下年retake

巴打要唔要intern

利申i大

我就係問點解reaction無moment, 但BMD 唔係零

Pin support唔食m
Bmd果啲係internal m

咁簡單都可以坐成咁
要下年retake

巴打要唔要intern

利申i大

我就係問點解reaction無moment, 但BMD 唔係零

點解可以當pin joint

張圖唔係畫左咩

利申i大

張圖唔係畫左咩

就係問點解可以

FIX左HORIZONTAL FORCE,VERTICAL FORCE係到
除非你話B果到唔掂地姐
但唔掂地就唔STABLE架啦

有冇人in知Aurecon interview 問咩
有冇人知Aurecon interview 問咩
想問如果真係想做工程、起野既job
大學學系應該揀咩
本來諗住土木但好似各巴打都話前景唔太好

張圖唔係畫左咩

就係問點解可以

FIX左HORIZONTAL FORCE,VERTICAL FORCE係到
除非你話B果到唔掂地姐
但唔掂地就唔STABLE架啦

我開答案,beam有moment, fixing
因為有2個fix end 係條beam到
樓上話因為圖盡左係pin joint所以無moment,真係ive背書
Moment可以化成一對couple force,所以先可以當pin joint

有無諗過你問得唔好呢
我以為你講緊SUPPORT個位點解係PIN SUPPORT
而你講緊個MOMENT點拆

收唔到 巴打status果到寫咩架
有冇人收到Aurecon interview
有冇人有Atkins interview? 如果written test 之後三個星期冇消息係咪已經收左皮?😹😹😹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞