有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

310 回覆
160 Like 45 Dislike
打唔緊要, 提早半年加價, 加撚到最後2日話減比你啦 你續啦
好撚煩 提前半年日日打嚟
個職員又係呃你 門市係可以交form
同埋你呢個情況已經唔係交cut form就解決到
(你交cut form反而掉入另一個陷阱 就係同意續約但即時終止新合約 即係要賠新約所有月費)
而係取消新合約續約決定 必須親身同職員處理跟進同簽名
無用架,續約sales喺廣州
電話續約後佢經佢個垃圾app出份合約但冇得我同意其實算唔算唔合法?而且只係sample
試過打黎, 我話好撚貴, 而家事但用家居5G咭上網可以平你一半有多, 之後2個月係咁打黎問續約, 最後一個月, 佢會交比個高級小小既經理處理, 最後真係平返一半, 約佰多蚊一個月, 再同佢續左了, 真係唔到最後+屌鳩佢, 都只會貴貴咁續比你.......
咁仲簡單 搵續約部門個manager
佢基本上每一個位就係用啲手法去氹你入局⋯有時真係唔好屌鳩啲人蠢,咁樣用揦鮓招可以點樣防
從來都唔聽依啲電話
要續約我自己打比佢問價
hkbn仲簡單佢可以網上續約
啱價先續
你連禁止你出入境都信
唔屌你蠢都對唔住自己
佢話「拎到你權限去幫你自動續約」應該係鳩吹拋你,哩一點法律上應該佢講唔通嘅

消委會介入,應該可以擺平
你自便啦,對你冇乜好講
真心想問你咩學歷水平
佢打黎叫你續
你話續嗰下有冇同你對哂身份證d 野
跟手send 埋email 俾你confirm 先
如果佢做哂你冷靜期又唔打番去cut 咁冇得拗嫁喎
都長註廣州,搵ofca搞最好,唔使自己煩
佢公司會唔會強包同公司啲人,我已經覺得呢一間嘢冇咩做唔出
係,要先取消咗個續約安排(佢地所謂嘅‘取消返個續約優惠’),而家app係睇到有冇未生效嘅服務,取消咗個續約安排就唔會再見到有未生效嘅服務。做咗呢步,之後舊約期滿前一個月sd cut form。

If 未取消個續約安排(i.e新約)就sd cut form,算係跌咗落個陷阱到
只信自己
當面解決
職員電話講嘅嘢一句都唔好信
當真係少少蠢
普通google都有答案,點撚樣呀想

https://www.clic.org.hk/zh/topics/civilCase/enforce_judgment/q2

2. 如果判定債務人以離開香港的方式去逃避償還判定債項的法律責任,我如何能夠阻止他?
你可向法庭申請禁止令。這是一項禁止判定債務人離開香港的命令,以便你向他追討判定債項。
屌係真架戇鳩 你再唔理就出律師信一直追 知你離開左香港就捕住你 直到你再次入境
hkbn啲服務分得好開

r新約 r續約 正式客服

(hkbn唔會自動續)

續咗約你要搵正式客服搞好多文件野cut
Send email將情況一五一十講清楚係咪就可以?至怕搞完大半年最後OFCA唔受理
我係HKBN 20年用家
冇咁既問題
從來都係唔需要理佢地果D提早續約電話
次次都係最後60日內先開始傾
一般傾得返原價OR減價

同埋續約果一刻, 會再對個人資料嫁應該
有時佢地誤會左, 我會STOP 佢唔會再講
就算係續左約都有1個星期冷靜期我記得
所以我唔明樓主點解要屌柒人

1. 傾果陣又唔問左屋企人先傾落去
2. 你明知仲有咁多時間, 你又繼續同佢廢UP
3. 正常職員會同你講續約已經完成, 冷淨期內又唔處理
所以人地當你提早終止合約收返你錢有咩問題?
朋友果邊做CSL 1010 pccw雖然好多野都好老舊好差好多bug

但係佢話客服你搵佢處理,佢真係會處理,唔介意賠錢賠月費補返錢比你。
冇,你冇犯法點會俾人拉
有錢銀糾紛咪上小額錢債囉,再唔係轉電話號碼,佢寄信嚟你可以打去佢公司話冇呢個人,呢到唔係法庭唔洗俾證據,不停作出騷擾係佢犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞