有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

311 回覆
160 Like 45 Dislike
hkbn不嬲都係咁
用貴plan撚9 d舊客
多謝ching 原來仲有呢招
我都唔知做乜 佢續左40個月 我完全係睇email通知先知 佢電話冇提過40個月
HKBN一開始打黎叫我續,我都hea佢,佢竟然串九我
之後有個好態度既打黎
Offer 109/月就懶搞,是但
呢間野做事方法好野蠻 為咗錢 咩嘢道德都唔要 你一定要好小心佢哋講既任何野 同埋所有電郵都要睇清楚 而家咁樣 似乎真係hkbn有通知你確認續約 而你又無及時取消?
原本用佢110蚊左右 個新約佢28X
呢間野啲電話好撚煩, 就完約都話丫
有排都未完就打黎話有upgrade要約師父
屌佢老母又唔撚講要錢
日日轉電話number打黎煩鳩哂

幾平都一定唔會續呢間on9野
啲電話仲多撚過詐騙電話
你都續左約
俾你口頭取消咪一樣要俾錢

hkbn係垃圾但都唔係咁玩既
係咪得香港咁撚閪
行行做生意都好似一定要搞啲偷呃拐騙嘅元素落去? 之前啲gym又係好鍾意搞呢啲
同問
我有取消,佢一開始就拖我話處理,後尾打過好多次電話過嚟,唔同人,都係話唔取消唔到,就算我取消咗都要俾晒合約所有嘅錢,即係我取消咗唔再用佢哋嘅服務都要俾三年嘅月費,跟住再後尾打電話嚟,如果我真係要取消就去門市拎張form取消,之後而家收到信貸公司追數單
巴打我都經歷過,經驗是你要講得好絕話唔要,佢先唔會再打黎
樓主寫埋取消續約通知書喎 咁都屈?
我老豆教識我 對付會錄音嘅sales爆粗係萬能
cls有排都未完約都call
剩係叫你約師父升級, 無話過要錢架
成日打黎煩過詐騙電話, block極都仲有

有冇人做呢間公司其實發生咩事
而家佢哋就係你唔用我哋嘅服務都要交足三年錢,取消左都係要比錢
搵東張 陸偉雄大律師講兩句
東張
你email如果有send終止合約可以玩大佢
6月中到期,咁你4月中至5月中呢段時間有冇sd cut form表示6月中(舊)合約期滿之後終止服務?(呢個係啲電訊商要求嘅做法,雖然我都覺得呢個要求好仆街,擺明有心陰鳩人)

如果你冇,6月中(甚至係5月中開始)佢就會當你同意開始下一份(新)約 ,嗰時你先sd cut form 佢就當你係cut新合約,咁就要俾埋新約餘下嘅月費。
完約前半年 每三日一次電話騷擾

到期前續 知道佢會留難 特登落門市交form

同我講要解約生效要提前 一個月通知

之後解約日係比完約後7日

令我要比多7日原價錢比佢先至完約

幾百蚊都r埋我

就係好少香港人去投訴hkbn 先令佢可以咁樣打橫行
報警報東張 報電訊局 我估你再同hkbn猜都無咩用 間野都溝通唔到
揾消委會同通信局啦。報東張應該無用,大台同HKBN 係老友嚟

HKBN呢間西嘢未完約就狂炸電話同email嚟R續約,我所有電話都唔接,email直去trash,夠期就交form cut。呢間應該永不錄用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞