有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

244 回覆
85 Like 34 Dislike
我屌呢間垃圾公司
我屋企已經轉左上網公司唔再續香港寬頻
但HKBN完約前半年
大概上年12月打過比我
我話過應該續約掛
後尾過左10日
再同屋企人商量完屋企人都唔想再用香港寬頻覺得貴
我就打返去話唔續約幫我取消
但係HKBN死都唔肯幫我終止合約
仲話即使我終止合約都好,我都要俾晒嗰份合約兩年嘅所有費用
所以係咁叫我將份合約轉讓俾其他親戚或其他朋友
話我完約之前口頭提過話會續約
所以幫我取消唔到

我同屋企人已經喺續約前五個月打晒過去講咗好幾次唔再續
又寫埋終止表格單寄返去佢公司郵件地址

呢間垃圾公司喺四月到六月期間瘋狂send email俾我
話我爭佢哋$4900, 叫我找數
嗰$4900就係我話我要終止費用,佢哋話即使我終止合約,我都要俾晒兩年內嘅所有費用得出嚟

到我而家開post呢一刻
呢間垃圾公司將呢筆錢俾咗寶信信貸公司收我數
仲滾息添 $4900 變$5150

有冇ching 同樣喺呢一間無恥公司遇到同樣情況
我想問甘既情況我應該點做?
打去消費者委員會投訴有冇用?
搵消費者委員會 會幫你搞掂
早幾日佢都有搵我續
佢哋個手法好似係你電話口頭確認咗
佢就會sd msg email俾你
如果你無係指定時間內(好似得半個月)反對
佢就當你自動續
報東張
HKBN電話已經被我全面block曬
提早半年就日日打來叫你續約,話左唔續約就換下一個人打來,騷擾足你半年。
搵左通訊事務管理局先
跟住消委會
最後東張
咁佢打黎個陣 同佢講要諗陣先 唔口頭答住了
我簽左約下年生效
日日打兩次來
開埋D垃圾offer
仲貴過我而家 仲要簽36個月
口頭講續約就得係
但取消又要人去交表
真係狗黎
真呀, 永遠都係轉人再開新plan
舊客可以貴成倍on99
你講考慮吓佢都會照SD俾你
之後同你講話你真係唔要就再打去取消
所以真係唔續就要好決斷咁講
口頭提過話會續約

你根本係口頭續咗約

人地有晒錄音

你都係俾錢啦
每日有4-6 個不同既電話都係hkbn 打來續約
打黎屌客咁屌話你難聯絡
比埋啲濕鳩優惠,價又唔減
有事又聯絡唔到

仲好意思打黎
嗰時仲係wiki黃我都試過,打咗幾次我頂唔順卒之同佢講叫個話得事既黎,佢話我就係有乜同佢講得啦,我就話咁我要講粗口啦喎你係咪要聽佢即刻搵佢上司黎聽我話你地唔好再打黎啦,咁佢就問我幾錢你先會續?我答完佢話呢個價做唔到我咪叫佢做唔到咪唔好打黎囉,之後就直接完約都冇打過黎
呢間垃圾公司 ,打call叫續約9成都係廣州call center,個班人完全無性夾完後乜都唔理
專劏熟客
用得越耐越貴
如果想中止合約都要完全繳付餘下費用
續約一個電話完成
停約要去門市拿取表格填寫和門市提交
交還上網設備更加只能去指定少數幾間的其中一間交還
我係反對左,但佢已經話:上次拎到你限權話可以幫你續約,所以取消唔到㗎啦,就算你要取消嘅話都要俾晒兩年約嘅錢

我:咁你話你拎我限權先幫我續約,咁我而家俾返我限權你叫你幫我取消唔得?

HKBN: 唔好意思啊,我哋冇呢個權利幫你取消續約

我屌乜撚野????
佢做續約果part都好仆街,我唔太記得仲有半年定九個月約時佢就會打比你
之後比offer你,當呢一刻發生左,佢就會hold撚住左你個account,你唔會可以去街站or其他hkbn同事傾第二個offer
只有續同唔續,我覺得呢點好仆街
由我取消續約嗰一刻,佢分別搵過三四個同事打過嚟,都係講同一番說話,都係話取消唔到,就算取消都要交兩年內所有嘅錢,我真係要取消嘅話就要去佢哋門市拎一張終止合約表格,填返再郵寄去佢哋信箱,我屋企人都勁嬲去過門市嘈,班門市嘅應該訓練有素,係咁講話我哋會搵返客戶主任去聯絡你哋,就當乜事都冇發生
直接叫聽錄音
你以爲其他果幾間會好d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞