有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

251 回覆
90 Like 34 Dislike
報東張
Ching想問係要個人去消費者委員會上去一次講一次情況?定係打電話都可以?
因為我而家好多時都唔喺香港,驚下一次返嚟香港10幾日都唔夠時間處理
師兄,小弟無知
想問吓通訊事務管理局係咪佢哋可以管到HKBN?
老老實實,口頭續約都應該會補返份合約 / Confirmation 比樓主 (e-mail / SMS 之類),如果樓主唔理又唔反對既話就真係抵死
因為佢打俾我嗰陣時係仲有半年
本身係真係諗住繼續用,但係屋企話太貴想轉台
所以冇一個月,我就即刻打返去話取消,我冇諗過呢一間垃圾公司企咁硬,話唔得㗎你已經應承咗唔可以取消,我話仲有大半年喎,咩道理?我唔可以取消??
所以我真係跟佢規矩去交表嗰啲,但係交完都係廢嘅
即係樓主7啦

俾錢啦
提早半年叫你續貴plan

我到期轉台好過
口頭話績份約就生效啦,你邊有理據叫人取消
口頭續約可以,口頭取消就唔得,跟晒佢規矩話要交表都係唔得,呢間垃圾公司甘無恥仲要硬食佢咁唔合理嘅嘢真係好咩
想你嫌麻煩唔cut
點解我每次續約都無貴成倍既

用左十幾年都係交緊70、80蚊
愈來愈有線化
報東張
關咩事
間間都係咁
續左約唔比錢咪毀約囉
我已經同佢地講唔收電話打黎續約
所以無收過電話,一路都係收email/短信

反而我要續約問詳情要主動打電話俾佢地
價唔𠹌減,加快你速度當優惠左
1000gb wo
佢係12月18號send email俾confirmation我,我同一個月就打去講咗話唔續⋯ 咁都叫冇反對?

佢而家就係:續就續咗㗎喇,你反對都冇用㗎啦,你鍾意咪再寄終止表格俾我哋囉,但都係冇用架啦hehe

完全係一個俾人強姦嘅感覺
冇用
直接報東張
份約係仲有大半年先生效, 個半年就係續左就冇得取消? Ching 你係咪做hkbn 的
我都試過
口頭續其實都要對身份證號碼
佢哋講講下就會話無唔清楚就同你對資料留offer先
聽到要對身份證就即stop啦
我話未決定好要再諗諗
之後老豆聽電話,口頭續咗
如果14內個約未生效,其實都可以取消
可能個sale同你推到個新約喺14日冷靜期內生效
生效咗就cut唔到
幾時開始續irrelevant wo你地合約生效左
只係服務期未到姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞