有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

313 回覆
163 Like 45 Dislike
打第一個電話嗰陣擺明呃你
蝦你態度唔夠強硬
你應該當時屌柒佢+要求manager聽電話
總之一個月內必須要簽到份終止合約通知書同埋留copy
咪聽佢9 up
咁你都信就要驗腦
我試過約滿前三四個月喺電話對晒資料話續,隔兩日收到確認信之後我打去叫佢幫我取消返個續約,係取消到,不過完約前一個月都要跟一般(就算冇話續)做法:sd cut form。

Ps.睇嗰封確認信又係幫我續40個月我開頭以為24 or 30
所以問緊係咪信得過
其實明點解佢會奶
新約開始之前30日要去交form(正確)
但係即使你取消咗都係要交晒剩餘合約所有錢(誤導)
新約開始後取消先要賠合約錢
你成功cut到? 我交左form 唔得
即搵!!
仲上兒登問同等!
我試過 最後先解決到
佢呢間無瀨黎 準時交機話無交
同埋電話講完 唔用 佢要填表格 再簽名先生效 痴尻線架
你個案 肯定自己跟足 同佢講野 無清楚講的話
即刻搵
呢到有條鳩仔, 話免費同佢續約, 叫佢比張續約單黎睇下, 爹都唔敢爹, 無撚再出現.......
佢電話同我阿媽❨70歲❩推續約,又係早成半年,個月費價啷到勁高,話送哩樣、嗰樣。
我阿媽唔清楚市價,而只係答「睇吓先」
HKBN 都會照樣process 續約確認,出信俾你確認

好彩我一星期內登入user account, notification見到有封確認續約信,即刻打去話佢搞錯。佢無承認自己搞錯,只係話「仲係於續約冷靜期,可以cancel」而逃過一劫

最終完約十日前,才傾得掂價,先至續。

1) 樓主可以查返,你提出反對當日,過咗冷靜期未
2) 堅稱無答應過續,可以叫佢check錄音
3) 消委、東張、小額錢債 三部曲
因為佢哋已經成功搞到你簽約
不過呢間嘢同佢交手一次之後已經識點處理
但係你依家已經俾佢哋跣到,好難再走得甩
睇怕都要硬食
你點樣交?親身去門市?
試過,10pm打嚟sell野,躁撚咗,第一句就話唔好意思咁夜都打嚟,我屌你老母 你真係知就唔應該打嚟啦,根本明知唔妥都照騷擾人,再扮有歉意
sosim是王道
叫佢交返段錄音出黎
好爽! Ching好波
佢續左約走去交form

條友懷疑係咪弱智
佢上年定前年 未收多好多人錢 比人罰過錢
呢間野 未撚搞 我唔會再用 依家網上行 好滿意
佢個職員電話同我講話要去門市拎form再郵寄俾佢哋郵箱先接受處理,
冇同我講過話可以喺門市交form ,淨係可以拎
你叫佢比電話錄音你聽 佢會嚇到鬼咁
試過佢夜晚十點打來,心軟接左,又係叫我續約。
唔係你以為真係會無後果?天真
你話續個陣佢有無話錄音幫你確認?
我印象中你答完佢續唔續佢好似會話同你對一次資料
電話錄埋音先叫完成續約
如果無就打去消委會玩大佢

呢間野越黎越仆街
以前岩岩開個陣好似好有心做
又自己拉線又比晒優惠咁
呢幾年仆街到專食舊客 乜春優惠都無 又加價
重新係街做新客仲平 都CLS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞