有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

313 回覆
163 Like 45 Dislike
叫佢證明囉
有錄音
佢CONFIRM 你續約要對資料, 你未比資料就唔算CONFIRM ,你係有信心就叫佢聽REOCRD , 冇RECORD就CANCEL 得
我都係用緊100mb 死都唔升1000吹咩
打嚟煩過hi
次次續約唔到最後都唔會平
On9
我都係用得耐廢事轉
點解唔搵轉個間幫你搞?
樓主避而不談
老老實實 既然佢有錄音 唔想續就要直接講「屌你老母以後都唔會再續你香港寬頻」 咁就唔撚洗驚會續啦
而家屋企冇上網network, 我長時間唔係港,屋企人話佢哋唔需要,佢哋正係用手機
開貴4倍offer 叫我續約
"所以係咁叫我將份合約轉讓俾其他親戚或其他朋友"

咁咪即係你默認要再續約
對付爛仔手法梗係要惡過佢
踩上總公司搵返個續約sales出黎 佢電話入面應該有報職員編號 佢人出現咗就當場報警 三口六面講清楚+聽錄音 總之要拆掂條數先俾佢走
原來如此 長知識感謝感謝,個錄音係上年12月,佢哋係咪會keep 甘耐,真係要打去傾下
上個月出完cut form 而家開$119 +電話 半年前開$208 顛顛地。最後送多個枕頭簽咗。早兩年$2400/24月 俾番$2400coupon你買嘢 好抵。
唔係裝修封咗對講機個位搵唔倒i cable $48/1000m 真係唔會續佢
之前都試過hkbn用唔同電話打黎續約,冇聽加見一個block一個,最後佢就用個24小時客戶服務熱線打黎
好L想整張表俾HKBN去填叫我申請續約
你個email距離嚟口頭續約幾多日先
通常send得email已經過咗7天冷靜期
我用1010都試多, 個NUMBER我老母用不過UNDER我名, 有次RETENT CALL我, 講完一大輪
我話: 價錢OK , 不過我要同用家CONFIRM
佢冇啦啦講句: 你覺得OK既我地可以同你起份CONTRACT 先
我話: 唔使
佢話: 唔係生效既, 俾DETAILS你留低ONLY

我冇為意冇理, 過左一日就收到SMS 話我續左新約, 打上CS 投訴就話CONTRACT一出就當我AGREE, 我都係叫佢聽帶, 過2日覆我話帶入邊我冇REJECT 開CONTRACT
我問番佢, 你點CONFIRM 電話講野個個係我本人, 冇對過我資料架WOR~~佢先肯落手搞, 仲R到有POINTS 送
13x都貴過網上行同smartone
要睇你住公屋定私樓架喎
SmarTone啲平plan有機會租i-cable同HGC
間間電訊商都係咁嘅套路架啦,臨完約自然就會俾返原價你續,一個月聽一次電話好似攞佢命咁
HKBN cold call 係最撚騷擾
一樣 仲要嗰陣我同佢講係話應該唔續 比我諗下先
佢之後就同我續咗三年 仲要貴到仆街
跟住我打上去屌佢話我冇應承續約 佢哋就耍鳩你話要睇下var check 返嗰陣啲錄音先
Check撚完又話你雖然冇應承續約 但又冇講到話中止合約 跟住就幫我續撚咗三年
呢間嘢真係快撚啲死全家
打嚟續約正常程序唔係要對身份證 地址咩
齋口講"續約掛"代表到你係當事人 ?
你無做,點樣授權幫你續約
我係貪佢Disney 同Netflix 個優惠同唔想還個my tv super 個解碼器
痴撚線公司
做生意手法越嚟越唔得
樓主電話續完約又想反口on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞