有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

313 回覆
163 Like 45 Dislike
琴日先打過嚟
話3年約$169
2000mbps
係咁話約聽晚師傅上嚟
問題係冷靜期處理咗冇用,而去到後尾佢哋同我講嘅嘢只係將我帶去另一個局入邊
我唔明樓主點解唔自己睇清楚啲terms 先 。
老實講佢啲terms 係閪,例如一定要係60 - 30 日前呢個period 先cut到,其餘時間一定要鬧哂成張合約嘅錢
又或者一定要交form 而唔可以直接email / 電話cut 。

你唔可以求其download 張form 自己填完交 ,而係一定要佢出張form 俾你填然後交 。
因為佢terms 都有寫明張form 係每個人都唔同(我唔知佢係咪會有id 唔同定係點認到張form 係咪唔同) 。

我結論係只要你跟足佢玩法,服務期終結60-30日前親身去門市叫佢cut,佢會直接幫你填form 叫你簽名然後就等confirmation email 。服務終止後30日內交返啲設備俾門市就搞掂 。

樓主你首先唔係係60-30日期內提出終止服務,正常你話要終止服務就一定會跟返佢terms講要補返剩餘服務費 。

之後你又話門市拎form 然後自己寄 。我唔清楚你幾時去做呢樣野 。正路你係60-30日前去話終止服務個門市職員係會幫你直接做 ,而唔會叫你再寄form,除非你主動要求 。

你電話入面自己話左續約,你就算打官司都無用 。你自己都含糊不清到時俾律師chok兩野個官只會認定你係不誠實 、口供作廢 。
hkbn 同hgc 互搶客,你話對家開到最平幾錢,咁個sale 好大機會俾差唔多價
政府部門唔會唔理,放心,佢地要跑Kpi
上星期果斷轉咗netvigator, 穿哂線等完. HKBN開我348. on99. 雖然我要埋landline.
屌佢老母啦, 又出呢招,直接叫佢比大粒野個電話你
一係打上熱線到問佢拎個大粒野電話就CUT到
屌你啦 咪on9
除非佢入紙小額錢債告鳩你
判你輸完

再申請禁制先做到你所講既效果

唯一唔駛既得政府
你欠罰款或稅就即時禁出入境
要清繳完先得
樓主唔會理呢啲,一味話hkbn 閪
咁多間寬頻公司,包括icable 都用過,跟足程序完全冇人刁難,當然唔排除我好彩
不嬲交開現金, 無留任何信用卡資料, 有問題佢急我唔急
報海關
你遇唔到唔代表 無呢啲事發生
我有遇過 明白佢地點無瀨
同埋我最後係搵消費者委員會搞
其實而家呢D科技都唔係咩勁野, 電話 或 家居上網, 又點會貴, 貴仲續就儍鳩啦.......
sad but true
HKBN 係拖你時間貴一貴咁叫你續約煩啫, 其他服務都叫做係咁, 不算西.
真,第一次口頭講"應該"續,人哋就當你係架啦
不過我記得果陣都要你up個身份證做核對先確認係續約
原來而家閪到答完就當係
其實老電係咪都係咁?

啱啱喺HKBN 轉咗去老電
你up左個人資料對未先
up左資料對哂,人哋咪有理由叫你比錢
搵咗消委會先啦
之前用佢地,早一年就已經打比我,打到而家無用佢地都仲打比我
我當年轉台都係咁做 順利
3,4月個陣,電話職員叫我要去門市拎form再寄先可以,冇同我講話門市可以交埋,所以我睇住佢個期就去拎form再寄
同埋佢3,4月打電話嚟同我講嗰陣時已經係話即使我交form取消咗我都係要交晒所有3年期既服務費
加上唔知做咩佢幫我續咗40個月
當初冷靜期嘅時候我打去取消,佢一直拖我話取消唔到,話佢哋唔可以咁做,因為冇我嘅授權幫我取消服務,我就話我而家咪打緊電話俾你囉,我咪授緊權俾你幫我取消囉點樣做唔到,佢一直遊車河,總之就係唔俾我取消
叫你舊客高機率繼續用就食住你嚟劏
講無恥真係hgc sure win
不過10年前既事,家陣係點唔撚知
當時好興簽2年約free3個月既plan
係第3,11,17期扣之類,
罷明博你唔記得
我check完之後發覺佢話free既月份係真係照收
打上去屌鳩佢先waive返
完約還完modem又屈鳩你冇還要扣$500
打上去話攪錯,不過唔會退錢,只退落戶口下期扣數
屌你我都轉咗會還埋modem何來有數俾佢扣
最後報哂消委會同電訊局先追得返錢
仲要得$49x, 真仆街嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞