有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

440 回覆
297 Like 52 Dislike
298+50?
比較貴吧
基本上貴過$120都唔會用HKBN
講緊$120起碼送disney+ 個啲fd
都貴

隔籬邨中同
隔籬台 228 2.5g
搵東張啦
佢幫你解決問題,你又等佢有節目播
收到風網上行2.5g唔洗2舊水
過來人,用左好多年,年中都cut 左佢,當舊客係狗,著數一啲都無,仲成日搵啲客著數
一開波就加你價,扮到同你傾價咁,無用架,咁垃圾既公司,你唔走係你on撚鳩,打算停用佢10年睇下點,垃圾公司。
hkbn同mytv super咁大利益關係
邊會理你
真係唔好嫌轉台麻煩
當舊客係水魚 越續越貴
如果只係自動續約應該重有幾日可以取消
算好好喇…
我試過用HGC,口頭同佢講唔續,過咗幾日收到信,內容係「感謝你繼續使用我們服務,以下係新合約內容…」
解約要罰錢
續約只需要口頭
一向都係咁

所以每次打來講續約
我都唔會應承佢
彈佢一句
等我諗諗先
就收鳩佢線
再周圍格價

去到最後個一個月再同佢傾
真係屌你老母
嗰下真係嬲到震
兩年前續約
$179 送mytv + disney + 1000M + 家居電話
私樓

今年續$29x 送mytv + 1000M 無disney

我直接cut左佢算數
比多幾千師傅搵番個位咪得囉
自己做乜鳩封左個位
hkbn 一樣

失職當睇唔到?
啱啱簽咗$206 36個月
我100m 續約要179
新人加入1000m都係99
過左十日再打返去話唔續約 原則上未過冷靜期,佢唔可以焗你續約架wor
錯哂
本身做挖地光纖係高成本既工程黎
呢兩間公司挖地做光纖 仲要成日一條光纖開128條
熟行就知道佢地條光纖好弱 hkt最多開64就唔上128
加埋hkt有自己海底電纜直去美國 一定貴啲
無得比
HKBN應該有14日冷靜期喎

我之前試過仲誇張,當時我完全冇話要續約,剩係話考慮下先,過兩日佢擅自同我續左,我冇check email完全唔會知,如果過左冷靜期佢應該一樣都唔會俾我取消,我不斷追問CS點解佢可以擅自幫我續約又支吾其詞,依間公司係俾啲sales咁玩,真係流氓式行銷,而佢答我擅自續約嘅理由就係「有冷靜期你可以隨時取消架」,而家樓主點會冇得取消
做阿偉啦 比佢老味 幾千蚊數唔會淋紅油 都係不了了之
仲有樣仆街野就係你上唔到網打去叫佢上黎check
佢話check到唔係佢問題會收返200蚊上門費
好彩嗰次係check到佢地錯先冇收
呢間閪嘢幾平都唔好用佢,難cut 過有線,cs 永遠無人聽,cut plan 又要填表又問唔到個計劃號碼,還機又得三兩間舖還,Cls 公司永久Blacklist
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞