有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

455 回覆
322 Like 55 Dislike
條法例唔掂咪要修囉
而家佢地用不良營銷手法誤導又做唔到啲乜
係咁E 話會續
周講晒成個合約內容係兩回事喎
咁狗都得既咩
我份合約有,電話plan同寬頻唔同架喎

18. 續約後冷靜期之條款及細則:客戶於登記續約住宅固網服務(包括家居寬頻及家居電話)翌日起計可享有14天的冷靜期。客戶可
於冷靜期內電郵至HKBNbroadband@hkbn.net取消已登記的服務,香港寬頻將不會收取任何費用。在取消登記後,香港寬頻會按照
客戶原本計劃的合約完結日終止未有續約之有關服務或計劃,客戶亦可選擇登記其他屆時有效的續約計劃,或於原本計劃完結後
按照計劃的最短合約期後收費繼續使用服務。惟冷靜期於下列情況發生下立即終止:(i)如客戶已開始使用已登記服務或計劃;(ii)
如計劃內任何固網服務須進行安裝,且有關安裝已經完成;或(iii)客戶已收取使用服務之裝置或禮品。詳情請參閱:
http://hkbn.net/new/tc/14-day.shtml。
報警啦 叫佢攞個錄音出來聽
口頭續約都會對資料 講大輪合約野啦

20年HKBN 用家 依家邊間好 要走人轉台
硬食左新約,仲有半年先收皮

呢啲野真係要落返自己名同電話,班仆街成日陰啲陰啲咁打俾啲老人家,講野避重就輕,氹啲老人家中伏
真係cls
我驚拎咗錄音之後係樓主要認衰仔
真係好仆街,講明唔續都強行續約
老實講 如果你曾經口頭話續 你贏面都好細

上到法庭 拎埋段錄音出黎 根本輸梗

你而家最多報消委會 睇下有無得waive部分費用
我續左另一間 佢最尾一個先話減比我
依家用邊間 要轉了
有14定15日反悔期
法律規定
你就要睇吓有冇喺呢個時限之內提出過反對?
講賤pccw都係一樣
中國佬 7十幾蚊一個月
其實唔駛
最近先試左, 我確認左會續
幾日之內打去話諗過都係唔續
仲係反悔期內, 係可以free cut
亦都真係cut 左

https://www.ofca.gov.hk/tc/consumer_focus/guide/help_for_consumers/services_contracts/tsc/cpic/cooling/index.html

不過完約前廿日就要去門市填form, 完約嗰日之後一個月要帶返啲Modem返去
梗係唔係啦,用戶咩都無理過無講過既話
無啦啦點會開始新約, 係犯法的
佢會按返舊約每個月收你錢咁解, 隨時可以填form cut
不過就要交埋嗰個月先俾你cut
打死唔會續
佢係佛系收客同留客
呢啲係閪公司 一律用信用卡黎交數
你估淨係得佢咁做
一撚樣 HKBN最尾個電話先有個平幾蚊嘅plan
仲話送個千幾蚊濾水器 老實講如果一早拎呢個offer出嚟都有得考慮下
而家即管試下中國佬
續約呢樣都算,打黎係咁叫我買佢地個Disney+ / Netflix, 我已經同佢地講過好多次,我唔需要唔好再打俾我,叫佢地remark提醒返啲同事唔好再打黎。點知過幾日又打黎sale我,每次同佢講完佢都會只係停幾日,但好似完全聽唔明人話咁,換個人又打黎。對上一次我真係燥底到爆粗屌柒佢以後唔好再打黎,再打多一次我上網完約都唔撚再考慮續你地 之後無再打過黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞