有冇人用過無恥公司HKBN香港寬頻既入嚟幫幫手

455 回覆
322 Like 55 Dislike
井多少少
HKBN 真係好撚狗 其實呢間公司我屋企都用左好耐 我老母唔識網啲野 前兩年HKBN問我老母續唔續 我老母怕麻煩用得就算 就口頭話續兩年淨係要上網同家居電話唔要其他附加野

最近排HKBN成撚日爆ping(用緊其他公司嘅FD無事,一樣係HKBN一齊收撚曬皮) 搞到我就痴線 我諗住話終於兩年可以轉 點知打上去check 係續左三年仲加埋咩mytv super同Disney channel 收緊我$295一個月仲要係100m

你老母HKBN淨係識劏舊客 年年加價 質素冇變 又淨係識呃老弱婦孺 食屎啦
做呢D工真係衰三代 日日比人屌足全家十八代
好心轉工啦 做埋呢D陰質野日日騷擾人
又咪一樣半年前就打黎call你renew
叫你續個時唔會同你講幾時完約,只會話你就黎完
話唔續住就會一個星期打幾次唔同人黎問
到真係續,佢又比個貴過落價嘅你續,最撚好笑係如果你去街站問佢地又會話你個plan咁撚貴,用佢地個plan平d, 但要轉其他人名證記
我開頭都知佢地一定係要追quota,所以我都好聲好氣廢事開佢波,頭2-3次我都忍佢地無屌同好確切咁講唔需要唔洗再打俾我,但係佢地不停挑戰我既忍耐力,好似搏屌咁 其實打一兩次個客都reject 就好心remark返唔洗再打過去啦,唔屌唔C伏咁
井多少少
又咪一樣半年前就打黎call你renew
叫你續個時唔會同你講幾時完約,只會話你就黎完
話唔續住就會一個星期打幾次唔同人黎問
到真係續,佢又比個貴過舊價嘅你續,最撚好笑係如果你去街站問佢地又會話你個plan咁撚貴,用佢地個plan平d, 但要轉其他人名登記
日日call你話有upgrade, 打返黎預約師父
你老板有排都未完約
啲死人電話block極都仲有
真係要mark低唔續呢間野 超煩
要正式提出拒收訊息要求
試過整完都係一鳩樣 日日打黎
係怕麻煩冇好似事主咁搵私隱專員公署
佢有冇書面確認你先
我做法係問佢確實完約日期(要俾身份證號碼核對身份)
完約前最後一個月先聽佢電話
然後唔洗理佢出咩價錢 直接問佢最低價係幾多
例如你心目中係想要98蚊
點知佢俾118你 你可以駁佢「做唔做到98蚊 做唔到就唔洗再打黎啦 我會轉台」
當佢答你「其實可以做到嘅」
咁呢個時候你已經成功咗90%
之後再問佢咁有冇club積分送先
佢再講埋「有架 會送幾多千分俾你」
咁你已經達成100%目標 可以答佢接受offer
原來慣犯嚟 罰過幾次
經驗之談 去到到期日就會最平 之前講果d offer都係bull shit
上個月幫屋企人打電話去cut,又話要簽名寄去佢個中央郵政信箱,寄完到今日仲send緊email 嚟話要續約,真係cls
強條撚咩
hkbn係點我唔知
pccw你續野
佢就會重新同你對過晒d個人資料
你嗰下講晒你堆打出黎即係你肯續
咁你喺冷靜期之內都唔同人講cancel
過晒日子先黎講仲要話人強姦你
咁冷靜期整黎廢架啦?

hkbn cs係狗,我唯一出過嘅post都係屌9 hkbn sales
但係你做過咩自己搞返清楚
類似經歷係csl 發生過,我問佢點解我用你地咁多年但係一次貴過一次,新客仲平過我舊客續約?佢dead air 咗答唔到我 我是但作話有其他台俾左offer我係$xxx,你做到先再打嚟。最後拖到仲有一個月唔夠,用一半價錢唔洗續到仲upgrade埋

但而家好撚後悔,垃圾csl 室內永遠收得差/收唔到,完約以後唔會再用
續咗約都有反悔期,正常就算口頭應左都有得cut
佢都冇反悔
319 1000MB 40個月
簡直騙案黎
通常包Disney netflix
未試過還返佢個上網設備
我都係
條友劈頭話,我哋同事聯絡過你好多次都冇人聽
心諗做乜9
師兄係咪住偏遠地區
市區一定唔係呢個價
我都口頭應成左 要係邊度反對?
忍唔住笑
睇到佢留言個陣
40個月咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞