用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
agoda 愈黎愈差
而家用trip 仲好
試過一次用agoda去到酒店話唔見我個預約,俾佢睇埋個app個確認都話冇; 搞左一輪之後酒店竟然話係expedia個系統見到我個預約

所以唔知係咪d agent網站互賣
自己唔confirm 仲怪人
用開永安
無房係你問題,關消費者咩事
呢幾年嚟咁多人中伏
點解仲好似好多人唔知咁
我book完都會send email confirm
其實依間野都出哂名 你都敢all in
呢個好正常
啲agent都係周圍互相攞房
原來你就係當年個豆豆?嘩仲未嬲完呀?
我agoda book完第二日就會email 問
怕出事
係,做過酒店櫃檯,遇過好多係轉單後個名搞錯咗,轉單好多時個訂單number都會改埋,所以只可以直接打去客服問係咪有轉單,但可能咁啱遇到條友唔識搞所以直接話張單唔見咗
最近幾次用expedia冇甩漏
以前用Agoda ,未試過有問題。而家轉晒用日本樂天
英媒2023年9月30日報道,著名訂房網站Booking.com的2023年第二季度獲利大增51%,卻連續幾個月未支付款項,讓全球許多酒店業界及和其他合作夥伴損失數千美元,有業者表示,自己因此被迫自掏腰包支付租金和其他費用直到戶口只剩下3美元。

上年好似因為咁多左人出事
咁你自己承擔風險 早d問酒店
唔係用agoda,用booking.com
舊年去瑞士6日5夜
頭4晚都係住grindelwald
去到等5日最後一日因為要去Zermatt所以搬哂所有行李去Zermatt前幾個站住
由於太早無得check in住,所以就拎住d行李係Zermatt個火車站寄存,玩完先坐火車倒返前幾個部住
點知到6點,太陽都日落埋,我地都聯絡唔到個屋主攞密碼,之後直接搵booking.com d人,佢地話屋主前一晚個客加錢要多一晚,啫我地要入住嗰晚就讓撚左俾人

之後booking話幫我地搵到間但要貴幾倍,仆街到睇住來食,最後搵到間酒店係grindelwald山腳火車站隔離,一晚8000幾港幣,真係勁撚嬲,又攰又貴又多阿叉火車又成日delay

之後幾日我阿妹係另一個平台搵返個屋主就直接問佢點解要咁做,點知個屋主話佢等左我地成日都無聯絡佢,最後booking.com嗰邊話我地取消左booking

後尾我屋企人上小紅書睇到好多人都係咁瀨野,平台中間做手腳想你地book d貴酒店佢可以抽多d水,真係仆街到呢
Agoda出事之後主要用hotel.com 同 expedia
Booking Agoda 垃圾孖寶
突發事件
點確認都可以出事
咁仆街booking都係垃圾
其實我一路都覺得睇好唔好彩因為我一路都用Agoda 都叫未出過事,btw 我覺得用中介冇話邊間好,其實只係未輪到自己出事
overbook無問題咩

講到個客no show 無收人錢咁
有咩替代方案?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞