用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
如果十次有兩三次
個中介可以臭朵到接埋
見唔少酒店都會係Agoda chat 度send自動信息什至會人手問當日預計幾點到
計3個人錢呀
用過一次 book 台灣酒店,之後果張信用卡比人係 agoda 碌左六千幾蚊訂新加坡酒店,奇奇怪怪,偷卡友無乜理由會去 book 酒店,而唔係去直接買野。即刻 cut 卡無再幫襯。
其實都用過幾十次
真係一次出過事, 不過果D係垃圾地方, 即時搵過另一間又退錢,原諒佢lor
係唔係用咗qunar呀
咪就係講緊 用得agent服務正常應該係訂完就安心佢會安排到你訂左嘅野比你
但用完agent 仲要自己去confirm “求安心” 呢樣嘢係好on9
我次次都用Agoda, 暫時未出過事
以前係日本working holiday 做酒店front desk
出親事都係Agoda,建議大家唔好再用呢間閪野

案例一
有個客明明訂左最高級既總統套房,但我地資料顯示佢訂左普通高級房,結果佢就係大堂到發癲,點解會咁呢?

原來Agoda呢間西野幫客訂果陣有時會幫人訂低一級,然後搏個客唔知/毒撚唔敢投訴黎食中間個差價賺錢,結果個客係咁屌我地酒店最後都係前線員工受罪

案例二
同森美今次呢單案例差唔多,明明唔記得左幫個客落單但又同個客講訂左房,我真係唔明點解Agoda呢間野既員工連呢d低級錯誤都可以犯

結果又係當日個客去到酒店先發現原來冇任何訂房紀錄要訓街,而當日d房爆晒我地都冇野可以做到

仲有樣野想同大家講既就係日本既大酒店好多都唔會接受walk-in ,呢d情況建議直接搵網吧/love hotel 訓一晚先
豆豆係抵撚死的
但你擺做反佢既原因之首
剛去咗日本噚日返嚟
3間酒店有兩間都係經Agoda訂
完全無問題
其實Agoda confirmation email有得同酒店聯絡
可以問下酒店交通路線,附近景點等等
酒店覆番就已經無問題
因為email 上面有晒booking資料
要留意番有d email講明唔會回覆的
Agoda呢間垃圾做生意手法係好賤 明明用張信用卡9折coupon睇哂全部條款話香港卡用到 到比錢前都仲顯示緊9折 比完錢佢先同你講張coupon用唔到收你原價 銀行個信用卡授權明明應該跟折左嘅價錢 唔明點解佢可以扣到錢

同佢啲垃圾客服講佢仲屈9你入左張外國coupon cap撚哂圖比佢仲唔認 如果cancel就屈你比手續費
唔明點解D人成日話AGODA 廢, 我最少用過二三百次, 日本, 香港 都有, 咩事都冇
俾咗中介費都煩呢啲
咁我唔直接去酒店book?
Agoda message 個度係酒店親身覆
我覺得你唔識search,出左平均一個人幾錢咋?
攞返個record黎睇下
你都on9
由22年開始用乜問題都冇
年頭去泰國仲用agoda message 酒店叫concierge 幫我簽收Coldplay 張飛
中過伏退唔到錢LM
咁都好驚
真係黐撚線
我無事喎
trip咪仲伏
從來都唔用Agoda
又貴d 重要成日都訂唔到
唔好見到大陸野就話伏先
亞洲地區trip一定好過agoda
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞