用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
其實就算你地email confirm
最好用AI翻譯番當地語言
武肺後成個酒店業係大洗牌左一次
而家好多都係新人
唔熟點處理外國客

特別係唔好落中文名
就好似我地睇梵文咁
人地睇中文睇落只係一堆亂碼咁既野
但亦唔好懶醒自己上網用咩轉換器作個同音當地名
有d酒店會對passport
唔怕貴就直接用黑金/白金秘書book 晒所有酒店
咁點睇都似間酒店有問題,唔覆email
搵一間有俾埋hotel confirmation number你就無問題
唔係間agent個number
但通常係電腦自動send 未必能作準
email都唔識打
間酒店得電話無email點算
見好多人話要補send email 其實感覺上好on9
點解要為嗰少少優惠或者有時甚至係同價經第三方book 又提心吊膽
而家日韓好多酒店官網已經有Auto translate
經agent 網搵完 自己直接去官網book 都得
我講條友
集團式酒店可以咁做
細間/民宿果d有時會同你confirm多次先會正式落單
我都試過 早成個星期send email比酒店confirm booking 追極都唔覆 去到話冇booking 即時打去Agoda個hotline 個staff幫我deal掂咗 但都要晒咗成個幾2個鐘
次次去旅行都係agoda book 從來都無事
咁你唔好訂細間囉,明明有穩陣方法唔用,偏要撚嚟撚去然後喊驚,係咪on9?
去商台門口屌佢啦,post上連登有撚用咩
Book過不下20次 冇出過事
兒登仔中二程度,仲要係徙置區野雞天台中學,一句英文都講唔掂學人遊埠,影衰晒香港人
唔一定細間
d高級民宿仲撚多野問

以我經驗搵AE秘書幫手book最穩陣
師兄破咗處未? 咁在意一個男人幾時破處
森美都係比晒錢
當日先通知佢冇房退錢比佢
我通常官網訂
我試過book房去到酒店話個接待我同一日book左兩間,有冇攪錯。check in果時只攞左一間房,打番去Agoda 佢堅持話係,話我個名第二次係多左個空格,撳左兩次!但我堅持我只收到一個confirmation, 同埋另一間我都冇check in。佢就堅持話我都‘預留左兩間房,所以一定要收我兩次錢!
唔係呢個問題
係有時候酒店已經冇曬房
聽落似落馬洲
係官網直接訂又收到confirmation email係咪最穩陣,咩都唔洗搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞