用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
真係睇運氣
Agoda 出晒名伏
打手?
但係真係好撚平喎
其實好多出事都係free cancel
Non-refundable 可能點都要畀房你
雖然我都未試過出事
但 agoda 聽過太多 case
用佢唔緊要嘅,但提早 email 晒去酒店 confirm 就穩陣啲囉
兩間屬同一集團Booking Holdings Inc
Agoda咁hit,今日都R底即刻問日本啲酒店
好快就覆
我係貪平
AE 果張要$9500年費但服務好好,打去即刻有人聽
其他免費果啲我好少用,有時打去都要等一段時間
舊年去日本,經Agoda訂酒店,check in比我見到Agoda都係經樂天訂房,如果唔係有promo 回贈,用樂天仲穩陣
酒店只有兩個做法 一係佢有十間房 俾agoda一間 賣完再派 唔會酒店得一間 無啦啦畀兩間你賣 要整靚個review 太多套房 嗰啲special case 預咗upgrade就另計 但絕對唔會係酒店冇房

另一個就係 synchronize 個chanel manager 即係放曬個盤度大家搶 通常係呢個做法 每一間ota房數都係一樣 即時變
泰國酒店用日文?
你畀名佢已經夠㗎喇 畀埋reference number 當然好D 不過畀名會快啲查到 因為而家大部份係real time 已經即時去咗佢個電腦
通常係用名搜尋
可能係旺季,我上兩星期起日本返嚟,
Agoda book酒店無問題
啱啱頭尾兩間酒店覆咗~
而家仲爭中間兩日溫泉旅館
我一直都唔明點解官網無房 中介會有房 但book完email俾酒店又真係book到
中介同官網 兩個pool
今年去左差唔多廿次旅行 次次都Agoda都冇事 非打手
我習慣㩒佢下面啲要求 例如咩大床房 禁煙 然後下面request問多句例如有冇得早check in,次次除左agoda個confirm email之外 隔一陣間酒店都會覆你 ,我當係firm 一firm有booking record
補多句 上到最top tier會員都冇撚用,咩白金會員優惠呃尻人 建議開無痕唔好登入睇仲平
有啲agent會同酒店簽咗allotment房
酒店會預留一定數量既房間俾agent

但掉返轉,agent就算賣唔哂堆房,都要照俾錢酒店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞