用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
Email間酒店唔撚覆
same
咁多年都係agoda book
驚既遠既例如歐洲咪早少少email酒店
從來都未試過有甩漏
而家就e??
定出發前幾日先e ??
10000?真係睇得起佢
我同朋友都瀨過野
因為你訂左果個唔係Agoda direct既 rate plan
通常最平都係果d 濕鳩agent擺上去賣

一直無confirmation就自己小心d
而家仲等
Agoda系統會顯示你酒店淨幾間房,有時候佢系統寫淨兩間,其實酒店只淨一間,所以overbook左。通常解決方法就係upgrade你房型/叫你去酒店其他嘅分店。但可能森美間酒店全館滿房,佢又遲check in,咪叫你瞓街不過其實唔係peak season /假期,其實就好少發生嘅
喺agoda度send訊息畀酒店就得定自己用Gmail send??
由agoda落單開始就已經要email
1.confirm agoda有無真係幫你落單
2.confirm酒店自己一定有得訓先
3.去到有咩事就係靠呢個email屌人老母
1/500左右啦
一定唔係10000
X2
酒店唔覆可以點做
用咗十年有多暫時未試過消失Booking,試過想延長住宿,酒店職員都直接係Agoda幫我訂
雞,刀,系,甘你老母
近一年經Agoda 訂房
某部份酒店都會經app send back 返message
上年去熊本用Agoda 訂酒店,
去到酒店比左間無浴室嘅房形, 仲要成間酒店無哂其他房
第二晚仲要同酒店加錢先轉轉翻我本訂嘅房形
最後返香港搞refund

之前一路訂開Agoda 都無出過事,
有咩方法可避免?
不嬲賤人
成日話係佢老婆追佢
好撚心男人老狗就俾返d面個女人
啱啱去完歐洲一個月
全部Agoda book都冇問題
不過有事前同酒店confirm
其實就好難完全避免,好多酒店其實一早知今日overbooked,不過其實都會有好多客no show,所以通常都會等到最後一刻真係冇房先取消你booking
其實要睇間酒店會唔會用Agoda處理訂房
之前去日本玩去之前有野問間酒店
用Agoda入面個同酒店聯絡佢地都好快覆
APA就直接上官網book啦
用開trip.com
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞