用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
我用ShopBack+trip.com
我覺得佢另一個閪點 係non user 同一個時間book 一模一樣嘅野會平過platinum member
最低價保證is a joke
因為客服會同你講 唔鐘意你可以cancel張單
我試過去到酒店門口,見到佢冇燈,開頭以為自己去錯,後尾對多幾次,唔知佢執7左定冇開,最後要即晚再book第二間
呢個真以前個價冇咁浮動
而家日日睇/唔同ip睇都唔同
去餐廳落單 經邊個阿姐落
都要入廚房confirm 個廚房佬有冇收到單架啦
機票好似逆轉返?最近睇完都係上返官網買
唔係貴「好多」總數1/200左右
機票通常搵陣啲,落完order 隔一日冇ticket into你都鏟爆佢
但酒店 trip 以前都成日有森美事件,仲要係國內酒店都衰
唔用agoda
轉用booking.comtrip.com 依啲跟本冇分別
日本連鎖要做會員,而登記做會員好難
相鐵同comfort會有中英文版比你登記
而家喺日本 book咗五星級酒店都冇事
連鎖大集團+淡季唔洗太擔心
撚狗
對唔治 系我吾好
酒店官網都可以免費取消
咁多次用Agoda都無事

樓主真係on9
我試過比哂錢仲要住緊,第二日agoda唔知做咩事取消左我訂單,退哂啲錢比我
上年去新加坡酒店check in ,前台check機我個booking 冇包早餐,但我book係有包嘅有Agoda Email 證明。個前台最後有俾返早餐我,但我覺得佢係當送番俾我,而唔係揾得返系統記錄。諗返可能都係Agoda 漏波/搏懵?

BTW, 上面呢個booking 我事後先發現自己中咗Agoda 「延遲付款」 俾多5%個伏,俾多咗幾舊水

呢啲位陰啲陰啲都幾仆街
自己send e-mail去酒店確認你個booking

最好英文+日文e-mail
唔識日文嘅可以google translate佢地睇到會覆,齋用英文佢地有機會唔覆。

我用邊間apps 除咗官網外一律都係咁double confirm

真係試過有一次酒店話搵唔到booking應該係apps公司同酒店溝通問題,最後叫apps CS果邊搞返。
我係周圍格價,但係每一次用得agoda,都冇出過事。
都係嗰句 : Agoda你的瀨嘢之選 👅🥲
有無趕你走?
試過用booking.com 都係咁
用咗10幾次都冇咩問題
日本好多唔覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞