用Agoda book酒店經歷

376 回覆
536 Like 18 Dislike
森美仆街同Agoda都仆街冇衝突
trip個朶臭左幾多年呀
出曬名無房照俾人book
試過一次既去台灣
到提酒店話無收到過我呢個booking
之後打番上agoda佢有幫我攪番
不過就等左我幾粒鐘
你咁講 應該係冇一間agent係唔臭
暫時用左七 八年都冇乜事
https://www.youtube.com/watch?v=Oc0csO3uJGQ

呢對移英夫婦係Agoda訂法國酒店都遇到同森美一樣既問題
去大陸係咪用Trip.com最好
我都係咁話,有時我都想直接同酒店/航空公司訂,但個價真係貴一節,係窮呀,哈利!
早排嘅事
本來用Agoda app去book一間之前去過嘅(地點靚
之後佢hold左credit後 間酒店email俾我話其實佢地冇係Agoda掛單 係有中間agent係Agoda落價,同埋agent搞錯床型問我cancel再係booking再book 得唔得 會俾我免費cancel
咁我老閪都唔cancel住 (去果幾日幾旺難book酒店) 直接同酒店講房型有唔同都唔怕 真係幾想住你果度
但之後酒店唔覆我
到我book到第間再email埋酒店去問清楚confirm ok之後 就準備cancel第一間啦
係agoda app cancel reason寫晒前因後果同俾足幾日你都唔覆我 咁我真係要免費cancel
但問題係本來第一間酒店係冇免費cancel嘅,如果我直接用取消 咁第一間酒店直接食左我舊錢我都冇仇報 (酒店話hold credit姐未扣你 好似當答左咁) 咁我當然保障自己揀免費cancel
點知係agoda罐頭覆話你果隻冇得免費cancel bye
最後我屌柒間酒店你玩鳩我呀 佢地先有內部溝通拿拿林同我cancel左佢
聽聞Trip.com客服好好多,唔知係唔係
你做都係得㗎 你搵中介做,只不過係唔想煩做Searching 我只不過係講你再補過email做confirmation
你用攜程算啦
打咗咁多個post都仲未打得啱第一隻字
用visa支付嗎?
你知唔知trivago係做勼
日本主要城市agoda bk大連鎖野就未試過出事

不過佢外面價同入面價好唔同 又多濕9名目加返錢 浪費時間 就真
同一集團黎
咩card都有喎😂

訂日本商務酒店冇出過事
一見你唔係講押脷洲就知你唔係我同鄉啦
根本全部都係咁上下
其實book酒店正常都可以提出要求,例如高樓層房間、交通指引等,咁send個email溝通下確認埋房間都唔係一件難事
得架,無得免費取消咋嘛
未試過有事喎,而家機票都係trip book, 有曬提示,勁方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞