[給INEOS的信] 曼聯終極FF轉會窗暨吹水區 [2861]

513 回覆
0 Like 2 Dislike
球員under perform 係坦責任,把握力低坦問題,坦狗必須死
Garner
其實宜家有邊個top coach戰術係唔勁
坦哥控制唔到球員對腳,落到場發生嘅野點入到佢數
咁樣講,好難講落去
我係睇EtH 到底有冇人讚、讚佢咩,然後先話佢嘅戰術思維有人認可
然後你就「印象派」咁話好多top coach 戰術都勁啦
🤷🏿‍♂️

每個coach 都有媒體捧,但有邊個得到同業認可、公開讚,我覺得呢個係分水嶺,要一個coach 公開讚另一個人,唔係容易
仆街梳狗又傷屌佢老母
好似川迪嗰球
我諗如果球員爭勝心強啲
就算技術唔好,當年嘅堅尼會一嘢辣低佢,再屌其他人「你哋瞓撚晒呀?」

點可能熱刺嗰場再出現一次🤷🏿‍♂️
好多時coach 能夠prep 嘅嘢就係咁多,落到場,有冇爭勝心,大家見到

當然,coach 都有責任令球員賣命,但係球員踢緊嘅係曼聯,fight the badge 係基本,佢哋唔係踢緊水晶宮呀大佬
無落場都傷?
fight *for* the badge

sor
呢幾場睇都睇到爆曬粗口 如果現實咁樣一早屌撚晒佢哋老母
英超宜家堆top coaches得坦克一個有人讚過?
哥狗公開讚Thomas Frank添啦
戰術知識多都唔代表佢套戰術啱 更何況宜家大半隊都係佢approve底下買/續約 如果都execute唔到佢啲戰術既話坦克可以搵到excuse?

我幾時話佢套戰術啱❓
我啲回覆都係話而家見到啲coach 覺得坦某程度有能力
但球迷又見唔到
問個原因係咩
然後又要俾你屈我做「佢套戰術啱」、「有邊個戰術唔勁」
大家討論嘅焦點係咪唔一樣🤷🏿‍♂️
曼迷每日議程:
1. 幫摩佬平反
2. 幫sob平反
3. 踩到坦變地底泥

炒完坦三年後就有人會幫佢平反
幫朗狗水狗同冬甩平反
連講少少坦嘅正面嘢都會被人打成「坦粉」咁滯
🤷🏿‍♂️
明明Benni McCarthy 個訪問係有讚又有彈
幫水狗平反真係有撚病
由so b到蘭sir到而家坦克,幾個教頭風格都唔同,唯一一樣嘅係球員落到場都係好似無練過波咁
連屌啲傻閪用玩政治收回佣黎反坦都會畀人標籤做迷坦啦
lm
https://x.com/centredevils/status/1840757575286964455
咁坦sir嘅責任係咩 教到隊波防守越踢越差
你問班友點解咩都入坦數
冇人話佢冇責任
到最後都會係領隊落鑊
但係坦第一季得到聯賽最多clean sheet
第二季係20 隊之中傷病最嚴重
Sky 呢啲最圖主要都係屌柒個領隊
上一個post 都有張sky 嘅圖話曼聯attack 有問題
xG 差異最大,但就係唔寫曼聯miss 最多big chance
而家成績差,責任一定有佢份,但唔需要夾硬將啲數據放埋一齊講到佢帶隊波從來冇好過咁
呢兩日睇坊間講法 估坦戰術死因

一係部分球員對佢套波 理解唔到 執行唔到
上季話炒坦時有人放風 好似福咁 想要d指示直接d

有一部分就覺得佢果套唔 work 質疑套戰術
上季都傳過 華拉尼 米路 係呢種

佢套理想戰術大概係想樣樣都有 前場5-6個就做高位迫搶
迫到就即刻一腳搞掂 ,比人破左個迫搶 就即刻成隊收落去後場打反擊

諗出套野個主因都係 福+般 打唔到控傳+防反先有威脅
結果出到黎就係 迫搶睇落無系統 唔夠人數去迫

mindset係一比人破迫搶就收後 後防唔會推太前
所以搞到後防同中前場長期一大片空位
又幾撚時話你坦粉呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞