[給INEOS的信] 曼聯終極FF轉會窗暨吹水區 [2861]

512 回覆
0 Like 2 Dislike
中學生練波咁
練習一條龍,落場一條蟲
宗師退休咪要搵個新人返嚟
唔係邊有人做文職
記得3年前睇過ajax練波 猜波勁撚快
當時仲除晒褲
睇完Fabrizio 個ig po 更加覺得唔應該Tan out
宜家炒成績都唔會反彈 只係希望佢可以幫新管理層buy time 打翻好個基礎
都係果句
無人想坦死,佢自己都要進步返,戰術/球員配置/臨場調動
呢幾場真係睇唔到佢想踢乜
其實大家觀點咁唔同,傾咁耐都係嘥氣
老實講你問我新管理層同球迷睇嘢嘅時間點都唔一樣,例如你講坦,呢度嘅人係用緊呢三年嘅角度去睇,但管理層由上季季尾決定唔炒嗰一刻開始,今年坦就係佢地個四年計畫嘅第一年。

你用三年去睇,可能而家第三季第一個月你就想高層炒坦。但對於新管理層黎講,點會用一個月就推翻自己四年計劃訂立嘅第一步。
我唔係話呢四年一定唔會炒坦,但相信至少會係用今季第一年嘅時間,根據唔同嘅表現去review,而當中講緊嘅progress可能只有場上嘅表現,未必會喺成績度反映。

當然曼聯一間fanbase咁龐大嘅球會,如果keep住成績都好差,引發好大嘅反應,可能都會有即炒嘅機會,但暫時唔覺得會係喺短時間發生。
原來入曼唔單止球員,連領隊都會downgrade
你諗多左啦
新/舊教練都好,開季到而家既成績好明顯係失敗,仲要唔係傷兵潮,輪換決定/臨場都係唔合枱
只係睇黎緊坦自己既救贖,到季中都無起色我諗管理層唔係弱智,任由坦克亂黎

咁佢套戰術入面
如果做到100%佢嘅構思
般同福係咩角色?

般奴=摩迪+卻老+小白?
福=美斯+c朗?
坦克格 (六年八冠)
冇買人獻祭就搞唔掂
其實唔係前4排邊都無所謂喇
反正聯賽咩低位都試過 要接受隊波已經唔123位班霸
俾隊波練多啲嘢先最重要 而家就係全隊係戰術層面完全係小學雞
全隊一搵到個吓靈光 基本上就上
反正呢個班底仲有一兩年可以輸吓
踢得最耐個個福狗都係26
依家曼聯基本上不論對邊一隊強逼「一定要對攻」訓練自己組織力,唔好幻想今年會見到打防反。
般同福的確係唔適合行呢套打法,前面太急;後者Timing問題幾時自己去幾時交波走位。
第一季我既理解係防守mid/low block,進攻傳控
但坦克唔想再場場踢mid/low block,想多d迫搶
不過呢隊波一踢high press就柒
睇嚟係哂冷
十女巫黨
有冇手足印左麥湯
藍色幾好J
咁呢場係咁放長,係被迫既
人地咁高壓迫搶,係冇可能傳控到
麥卡菲都屌柒坦狗唔夠激情同班球員訓練唔認真
咁必要時打防反事實係要靠般福
只要比賽打防反佢兩個就會正常返唔少
現階段對鏝對猁對妓都要靠防反
當然如果佢地除咗防反連而家坦想踢嘅戰術都適應到就可以慳返好多買人嘅錢 而且唔使人腳變動好大之下都可以展開唔同戰術就最理想
試諗吓我出死呢11個你都唔知我用邊套
就可以一開場就戰術轉換突擊對手
但你每用一套戰術都要換人腳
對手set好哂唔同plan 你開邊11個就用邊個plan就無哂觸摸唔到嘅感覺
你同啲傻閪page 有咩分別姐
成段捉一句出黎令人焦點放係屌坦狗到
其實大力臣先係核心,第一季大力臣傷之前又係行雲流水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞