[夏天雨季西裝]西裝,皮鞋討論帖 (8)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
想問下有無巴打知Berwick隻Rois Calf會唔會同polished leather一樣著得耐會裂開? Thanks!
想買對黑色oxford shoes有時學校要present可以著下,$1000左右夠唔夠買對入門級?
想買對黑色oxford shoes有時學校要present可以著下,$1000左右夠唔夠買對入門級?

著中學d鞋唔好?

睇下Aldo有無減價

著中學d鞋唔好?

爛咗 想買對好少少

睇下Aldo有無減價

睇下先
想問下有無巴打知Berwick隻Rois Calf會唔會同polished leather一樣著得耐會裂開? Thanks!

LH? 遲下都上去睇睇先
近期想整對patina鞋,睇返之前嘅post見有巴打推薦septieme larguer,SL睇相又真係幾正,咁佢鞋嘅質素如何?對得住佢個價錢嗎?

同埋睇西裝IG page時都見一個brand叫barre and brunel,有冇人試過?

Thx
近期想整對patina鞋,睇返之前嘅post見有巴打推薦septieme larguer,SL睇相又真係幾正,咁佢鞋嘅質素如何?對得住佢個價錢嗎?

同埋睇西裝IG page時都見一個brand叫barre and brunel,有冇人試過?

Thx

barre and brunel好似去T記會搵到

Thx

有d保留

Thx

有d保留

搵西班牙AS(唔係英國果個)做既白鞋
同JFP係同一間廠,三個牌子既品質接近
鞋面做色就係個法國人老闆同助手自己做

Thx

有d保留

搵西班牙AS(唔係英國果個)做既白鞋
同JFP係同一間廠,三個牌子既品質接近
鞋面做色就係個法國人老闆同助手自己做

唔該,就咁睇相,SL嘅顏色靚好多,仲可以配埋皮帶,唯一擔心係個size唔岩
新手拋磚
新手拋磚

條鞋帶打成咁啊...
新手拋磚

本地貨?
新手拋磚

本地貨?

zee's
新手拋磚

本地貨?

zee's

果然沒估錯
新手拋磚

本地貨?

zee's

果然沒估錯

蛋爺

$2000 應該算合格掛?
新手拋磚

本地貨?

zee's

果然沒估錯

蛋爺

舒服嗎?
依家要二千喇?
新手拋磚

本地貨?

zee's

果然沒估錯

蛋爺

舒服嗎?
依家要二千喇?

yup
我覺得幾好,起碼舒服過loake 先
hea
珠邊條線斷左有冇得救
請教黑皮鞋
D色變暗淡
用邊隻黑油會好d
同埋用邊隻會望落令d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞