[夏天雨季西裝]西裝,皮鞋討論帖 (8)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

有圖有討論,四年幾五年既G&G,當年買番黎包埋lasted shoe trees 先400鎊

有圖有討論,四年幾五年既G&G,當年買番黎包埋lasted shoe trees 先400鎊

咁抵玩
香港邊間鋪POLISH同裝TOE TAP好? THANKS!
香港邊間鋪POLISH同裝TOE TAP好? THANKS!

拎去LH啦

依家Oakham貴到

跟機

有圖有得討論

放低張圖跟機
巴打條褲小腿是否太窄

企係身就啱啱好 坐低係膝頭位會緊
下條會造好啲

好奇一問 最近先入黎呢個POST
成日見個POST入面影鞋D人會摺褲腳
係影鞋先摺 定 摺褲腳係D傳統黎

造褲時造埋個反腳
至於整定唔整應該係個人喜好多啲

正路最formal(講緊black tie/morning suit果種)係唔會有反腳的,唔單止係個人喜好問題。不過一般business formal/smart casual 野就可有可無。

反腳有個好處就係等個褲腳重d咁,條褲會drape得好睇d。

學到野
件linen safari有個位因為孭書包摩到出現左啲白色痕
胳肋底都有
係咪都唔洗理?定有方法可以救返

我也來跟機,但我完全唔記得幾錢
點解咁多ching 著咁長嘅chino 牛仔褲

我也來跟機,但我完全唔記得幾錢

我記得好似係六百尾七百🤔?
留意左呢對CJ cordovan loafer一陣。如果想買whisky色既,差唔多價位係咪冇乜選擇?
留意左呢對CJ cordovan loafer一陣。如果想買whisky色既,差唔多價位係咪冇乜選擇?

Alden?

Alden?

威士忌色?Alden排到天光都未有貨

哩對靚過alden van last 啦
再者whiskey 色既alden 根本買唔到咁濟
t 記有哩對whiskey penny loafer 5k 多d ja

t 記有哩對whiskey penny loafer 5k 多d ja

我都有呢對CJ 舊圖

Thanks,我就係聽過alden係唔會排得到,所以想再問下有冇其他廠會有,點黎都真係冇乜得揀

我都有呢對CJ 舊圖

無我碼 得t 記整到uk 5.5

Thanks,我就係聽過alden係唔會排得到,所以想再問下有冇其他廠會有,點黎都真係冇乜得揀

多數都係 c&j carmina會平民易買d
大家keep住出圖討論
大家keep住出圖討論

近期係咁買野 好叉窮
大家keep住出圖討論

近期係咁買野 好叉窮

冇貨喇我 近排應該都唔會再買
希望回下血之後試下John Lobb
大家keep住出圖討論

近期係咁買野 好叉窮

冇貨喇我 近排應該都唔會再買
希望回下血之後試下John Lobb

我已經叫停左買鞋...
件linen safari有個位因為孭書包摩到出現左啲白色痕(退色?)
胳肋底都有
係咪都唔洗理?定有方法可以救返

好似有d都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞