[夏天雨季西裝]西裝,皮鞋討論帖 (8)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我知恤衫係消耗品
我知最好買過件
但其實小弟真心想環保

啲舊恤衫個領口黃到咁有冇得攪

換領

換領要幾銀?
我知恤衫係消耗品
我知最好買過件
但其實小弟真心想環保

換領

換領要幾銀?

你有無本身塊布既尾料?
我知恤衫係消耗品
我知最好買過件
但其實小弟真心想環保

換領

換領要幾銀?

你有無本身塊布既尾料?

確實也沒有⋯
連去邊間做既都唔記得li
有冇巴打係羅湖做過西褲
我見恤衫就100 西裝就600 廣東工
咁西褲幾錢到 有冇咩要注意
我知恤衫係消耗品
我知最好買過件
但其實小弟真心想環保

換領

換領要幾銀?

你有無本身塊布既尾料?

確實也沒有⋯

拿去熟既裁縫鋪問下啦,盡量搵返類近紋同料,應該頂盡200蚊做到
我知恤衫係消耗品
我知最好買過件
但其實小弟真心想環保

換領

換領要幾銀?

你有無本身塊布既尾料?

確實也沒有⋯

拿去熟既裁縫鋪問下啦,盡量搵返類近紋同料,應該頂盡200蚊做到

換個領幾十咋,換埋袖口就唔同。
無布就唔好攪啦,浸彩漂幾日睇下點
有冇巴打係羅湖做過西褲
我見恤衫就100 西裝就600 廣東工
咁西褲幾錢到 有冇咩要注意

二舊水咁上下卦
想訂造恤衫
返工著既
有冇巴打訂造過邊間做得好?
要求只係想岩身、耐用、多款簡、唔老套
之前訂造左兩件 著左幾次咋
可能太窄 d布好似扯開就爛咁
Fresh grad budget係三百左右一件

問題係300左右既布應該都唔多耐用

又要「岩身」
又要「耐用」
又要「多款」
真係300蚊一次滿足三個願望 做人現實d好

明白

Mark&spensor 果d都唔差丫 🤔番工著夠做啦下嘛

係我要求太高定呢度要求太低...

你嫌M&S乜呀?三舊水係咁上下啦,都係睇餸食飯啫
我知恤衫係消耗品
我知最好買過件
但其實小弟真心想環保

換領

換領要幾銀?

你有無本身塊布既尾料?

確實也沒有⋯

換個領幾十咋,換埋袖口就唔同。
無布就唔好攪啦,浸彩漂幾日睇下點

係囉 漂唔到就算 放棄呢件⋯
以後做衫會記得留料

我想問我對common projects係街俾對皮鞋踩到咁 可以點做

我想問我對common projects係街俾對皮鞋踩到咁 可以點做

踩成咁?咁奇怪?

係甩咗色,定附了漬?
兩種處理方法好唔同

踩成咁?咁奇怪?

係甩咗色,定附了漬?
兩種處理方法好唔同

有冇試過用擦膠? 係漬既應該都可以擦甩大半

踩成咁?咁奇怪?

係甩咗色,定附了漬?
兩種處理方法好唔同

漬嚟 但擦唔甩

踩成咁?咁奇怪?

係甩咗色,定附了漬?
兩種處理方法好唔同

漬嚟 但擦唔甩

睇相我反而覺得你似擦得太勁,起青喎

踩成咁?咁奇怪?

係甩咗色,定附了漬?
兩種處理方法好唔同

漬嚟 但擦唔甩

可以點 係咪報銷
大家點睇d長長地尖頭既皮鞋

唔知你想講既係咪我咪緊果D...如果你係講緊係街好多保險, 賣樓著果D 尖頭, 我真係覺得好樣衰....

應該唔係
我見好多街邊d鞋鋪都係尖長
想訂造恤衫
返工著既

又要「岩身」
又要「耐用」
又要「多款」

明白

3舊內仲有咩推介

踩成咁?咁奇怪?

係甩咗色,定附了漬?
兩種處理方法好唔同

漬嚟 但擦唔甩

可以點 係咪報銷

照著囉 反正都係會殘
巴打們
Budget$2000內
想訂造套結婚用西裝邊間好?
大埔近近地有間摩登ge有冇試過?
想訂造恤衫
返工著既

又要「岩身」
又要「耐用」
又要「多款」

明白

蛋爺!睇字!睇清楚之前我講乜!
我都係Alden suede tassel mocs

想訂造恤衫
返工著既

又要「岩身」
又要「耐用」
又要「多款」

明白

蛋爺!睇字!睇清楚之前我講乜!

王子,你自己睇番你自己講乜先啦!
你無講過M&S衰乜架,你只是話:「係我要求太高定呢度要求太低」,咁我咪問你嫌佢咩囉

我有時真的覺得香港的學生好好彩,你無去教書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞