[夏天雨季西裝]西裝,皮鞋討論帖 (8)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
一陣八點奇妙電視講香港鞋廠高和

高和算係香港唯二真正既bespoke

你幾時去製衣業訓練局學埋師

你幾時去製衣業訓練局學埋師

無諗過學,我識點叫d師傅搞靚我件衫咪得囉 就算學做鞋黎玩,都唔係響香港學啦
想造一套2件套西裝, 9月尾要著
2-3000buget
有冇介紹?
BNIB Crockett & Jones Lowndes Double Monk Strap UK 8.5 Black Calf + insoles + Shoe Trees

BNIB Crockett & Jones Lowndes Double Monk Strap UK 8.5 Black Calf + insoles: $3900

BNIB Crockett & Jones Lowndes Double Monk Strap UK 8.5 Black Calf + insoles + Shoe Trees: $4150

Reason for sale: half a size too big

2-3000buget
有冇介紹?

想喺荃灣華達度造
budget上到4000
布料方面有冇巴打提議下,驚俾人劏
2-3000buget
有冇介紹?

想喺荃灣華達度造

4k 一套?
VBC la
2-3000buget
有冇介紹?

想喺荃灣華達度造

4k 一套?
VBC la

4K 一套Suitsupply啦。華達你唔識佢都係畀平大陸料或下價英國料你
2-3000buget
有冇介紹?

想喺荃灣華達度造

4k 一套?
VBC la

4K 一套Suitsupply啦。華達你唔識佢都係畀平大陸料或下價英國料你

Suit supply x2

想網上入對 Loake 1880 worton,
外國好多人話loake size係比其他英國牌子大1至半號,
去個SOGO loake 專櫃, 但佢冇G fitting 鞋款 , 唔知應唔應該買細半號..
求巴打分享 Loake G fitting 經驗

想網上入對 Loake 1880 worton,
外國好多人話loake size係比其他英國牌子大1至半號,
去個SOGO loake 專櫃, 但佢冇G fitting 鞋款 , 唔知應唔應該買細半號..
求巴打分享 Loake G fitting 經驗

香港上網買唔到loake
最緊睇左麻甩巴個皮鞋三十問blog,我想問下Heavy Duty LP係咪比pro啲嘅用家用?
普通返工皮鞋同dress shoes係咪用唔着heavy duty LP?
最緊睇左麻甩巴個皮鞋三十問blog,我想問下Heavy Duty LP係咪比pro啲嘅用家用?
普通返工皮鞋同dress shoes係咪用唔着heavy duty LP?

Heavy duty LP原本係畀伐木工同消防員用係Workboot度防火防水用,除非你真係要咁用,不然無需要

Heavy duty LP原本係畀伐木工同消防員用係Workboot度防火防水用,除非你真係要咁用,不然無需要

Renovator 應該係萬能
不過記得落嗰時輕手啲細撻啲

Renovator 應該係萬能
不過記得落嗰時輕手啲細撻啲

樣樣得,樣樣都差d
For某d特別皮會收皮
岩岩入手 呢幾日落雨仲未落地

大家點睇d長長地尖頭既皮鞋

loake royal?

loake royal?

係呀巴打, 好鐘意呢隻色
想問大家間柏林整西裝既手功點樣 係正樓下所以搵佢地著左套西裝,依期好似成日有宣傳噤

king tassels

型呀!
但唔著socks...會臭嗎隻腳

型呀!

除非好大腳汗,不然唔會,insole係皮麻

型呀!

可以加隱形sock

型呀!

可以加隱形sock

想搵條SLIM少少日牛襯皮鞋, 大家有冇好介紹呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞