[夏天雨季西裝]西裝,皮鞋討論帖 (8)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
頹爆星期一

跟機頹

就熱死

今次溝左黑色打
本身新一季有對c&j double monk hand grade想入 但係佢淨係london shop先有得買,冇得order番尼

好似可以mail order 好似係

可以Mail Order

岩岩send左enquiry去問下 thanks
唔該 我想問下平平地邊到整西裝好
用黎I大著返學
唔該晒咁多位巴打

今次溝左黑色打

C&J Audrey? 我都有一對

今次溝左黑色打

C&J Audley? 我都有一對

今次溝左黑色打

打蠟唔好打咁後
摺痕裂蠟會好樣衰

會變成咁

不過當然亦有人鐘意咁 純粹我個人覺得幾肉酸
留意左呢對CJ cordovan loafer一陣。如果想買whisky色既,差唔多價位係咪冇乜選擇?

哩對靚過alden van last 啦
再者whiskey 色既alden 根本買唔到咁濟
t 記有哩對whiskey penny loafer 5k 多d ja

我都有呢對CJ 舊圖

巴打請問呢條褲係咩布黎?
幾好J
兩個星期後first day返工想買多套西裝,有冇巴打可以推介下咩店。
budget 3-4k
facebook 見過852 tailor house 好似ok, any comment?
兩個星期後first day返工想買多套西裝,有冇巴打可以推介下咩店。
budget 3-4k
facebook 見過852 tailor house 好似ok, any comment?

呢度既標準答案好似係suit supply
留意左呢對CJ cordovan loafer一陣。如果想買whisky色既,差唔多價位係咪冇乜選擇?

t 記有哩對whiskey penny loafer 5k 多d ja

我都有呢對CJ 舊圖

幾好J

咪普通灰色flannel....一街都係啦 平至大陸布貴至史家寶都一定有既野黎架wo
budget 3-4k

好似又幾好,price range 又合適

今日真係熱到痴咗線

有圖有討論,四年幾五年既G&G,當年買番黎包埋lasted shoe trees 先400鎊

我也來跟機,但我完全唔記得幾錢

好阿叔感覺
budget 3-4k

講真,呢度大家筆直咁低,suitsupply 經常出現都好正常

有圖有討論,四年幾五年既G&G,當年買番黎包埋lasted shoe trees 先400鎊

好阿叔感覺

咁佢真係阿叔(逃)
budget 3-4k

講真,呢度大家筆直咁低,suitsupply 經常出現都好正常

可唔可以講多兩句關於suitsupply?
budget 3-4k

咁又真係唔係個個有錢去wwchan嘛

我都有呢對CJ 舊圖

幾好J

咪普通灰色flannel....一街都係啦 平至大陸布貴至史家寶都一定有既野黎架wo

訂呢d褲有冇推薦
Budget 1k一條左右夠唔夠

我都有呢對CJ 舊圖

幾好J

訂呢d褲有冇推薦

你搵蛋爺睇下幫唔幫到你 我果d建議唔係個個岩

好阿叔感覺

咁佢真係阿叔(逃)

呢啲係唔識著衫嘅阿叔,sorry我講事實 (逃)

我都有呢對CJ 舊圖

幾好J

訂呢d褲有冇推薦

你搵蛋爺睇下幫唔幫到你 我果d建議唔係個個岩

點解會唔啱
Btw召喚蛋爺

今次溝左黑色打

打蠟唔好打咁後
摺痕裂蠟會好樣衰

會變成咁

不過當然亦有人鐘意咁 純粹我個人覺得幾肉酸

明白 依家後面其實係薄蠟黎 冇鏡面的
今次上蠟淨係上頭三分一
再慢慢打圈推去後面 做個漸變效果

Btw 呢對係cj double monk 唔是audley
Btw想問下大家d shoe cream會逐隻逐隻鞋配色定用neutral, thanks

Both

咁邊d會邊d唔會

睇你想補色定留番d natural fading啦。我個人prefer用無色的,睇對鞋個色自然舊化係一種趣味。

我都會鍾意睇住佢點樣隨年月develop
但太花或者花得太深就會保色

好阿叔感覺

咁佢真係阿叔(逃)

呢啲係唔識著衫嘅阿叔,sorry我講事實 (逃)

哈哈,我實在係一個大叔嘛
幅圖只是趁熱鬧套對鞋上去影跟機所以影的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞