脂肪肝應該食乜好

387 回覆
10 Like 74 Dislike
咁抵,呢啲都包
即係正常人要成二千幾

你點解無啦啦會去驗先?
Bmi都睇,擺明on9。Cbum bmi過高,係咪又要帶氧
因為就嚟俾人炒,所以用埋啲福利佢
但唔食早餐真係可以食少啲熱量
師兄睇得太多白兵?就黎白兵話老母係女人都係錯
蛋黃好有益,唔洗擔心蛋黃膽固醇高,身體自己會調節
蘋果醋
我諗唔關事 你望下d 生酮仔仔係咁食芝士d 驗身報告都唔會話佢地有脂肪肝(唔係支持生酮,不過覺得佢地會食得比你多)
食蛋你就食蛋黃啦,蛋黃先係營養來源,諗唔明除左喜好問題點解有人會覺得食蛋白好過黃
我覺得係有個原則令人易實行啲。
早餐食得,點先叫多少,下下計卡路里唔係個個肯去做。但168望住個鐘就執行到。
所以我而家168都係戒早餐,但講真戒晚餐係好好多,因為聽聞訓前3小時冇好進食比較好
但唔食晚餐真係冇社交
所以只好唔食早餐,如果果晚真係有約既,午餐唔好咁豐富/上面有巴/絲提及211,2份菜1份蛋白一份碳水

香港出去食要食草貴過食肉
解決左個人就解決左個問題
真 食完三個月就唔洗再食了
其實我不不斷有食肥肉,乜鳩東玻肉、扣肉、雞皮、內臟全部照食,只係減澱粉+唔食糖

兩個半月就甩咗中度脂肪肝,乜鳩血脂,膽固醇,血管彈性,所有指標都靚仔晒

唔知啪鵝肝會唔會都係任食唔肥
一舊過啦,最好白烚,煮佢6分鐘拎出黎沖凍水一陣再開黎食,個質感會好好J
衛生處咪叫你少食多餐囉,尤其糖尿病人嘅問題係血糖升得高維持高糖時間長,老點人少食多餐,唔難理解點解香港99%醫生會話比你知血糖藥唔甩得

我一日兩餐就三個月甩咗藥喇,希望你嗰套屌你死快啲唔好害死你身邊啲人啦

你有日三高記得keep住少食多餐唔好縮呀
最難突破係第一個星期,由唔做運動要的起心肝做堅辛苦,不過堅持到將佢變成習慣就ok
我一日3餐3x歲未病過
擺明你飲食方法出過問題你先會病+食藥
斷藥又點?唔會復發?
茶記馬芝蓮 好毒
動物油好過植物油

牛油,豬油 仲健康
植物油..就椰子油
係,之前都每日早上起身做30-40分鐘,但一懶一日就懶落去,呢排都做返
講真格仔餅雞蛋仔如果有得加錢轉動物牛油
我真係會加錢轉

但可惜好似冇人咁做
M記熱香餅係動物牛油定係馬芝蓮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞