淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
買咗一年唔夠嘅悅耳一圈四鐵琴日起好似鬆咗右邊嘅低音單元
係咪已經收得皮?

另外想問下有無差唔多嘅耳機介紹

筆直?

千五左右

呢個價位都係老忠A4
係咪已經收得皮?

唔係燒單元嘅話睇吓小修小寶整唔整
沈日終於收到天華條 7n銅了
放入ex5 到試 同6n銅鍍銀比較ge話
我本人覺得
7n銅在分析力上好過6n銅鍍銀 樂器聲連貫的 尾音都出左好多 人聲後番小小小小
Bass 更有力 聽多左好多野
6n銅鍍銀人聲比較貼耳(同7n比只係貼DD) 但 樂器聲 同 尾音 都差左 不過由於ex5本身bass 過強(算係弱點吧) 反而6n銅鍍銀令拒Bass 收番D, 修正左呢個失誤

結論: 我覺得 中立來講 整體7n銅會好過 6n銅鍍銀

不過我就比較鍾意人聲 所以 EX5 我會用番6n銅鍍銀, 7n銅就留比 zs6 吧 XD
一千budget,有冇巴打有頭戴推介

AKG K701?

k701正嘢
聽講好難推
係咪已經收得皮?

低音啫係個圈鬆左
試下搵d diy鋪頭幫你換左d單元佢
換模換單元當換新耳機囉
我本人覺得
7n銅在分析力上好過6n銅鍍銀 樂器聲連貫的 尾音都出左好多 人聲後番小小小小
6n銅鍍銀人聲比較貼耳(同7n比只係貼DD) 但 樂器聲 同 尾音 都差左 不過由於ex5本身bass 過強(算係弱點吧) 反而6n銅鍍銀令拒Bass 收番D, 修正左呢個失誤

不過我就比較鍾意人聲 所以 EX5 我會用番6n銅鍍銀, 7n銅就留比 zs6 吧 XD

聽巴打咁講6n銅鍍銀真係夾ex5多一點
我本人覺得

呢隻圈一定要夾銀線或銅銀線

據聞聽日出貨

巴打買貴咗好多. 依家 192, 有一間 200蚊..

搵極都係26x 有無link?

我買206,同賣家咀型岩傾就買,唔想煩

減完,宜家變返23x蚊支幣。
我本人覺得

呢隻圈一定要夾銀線或銅銀線

突然間覺得被老闆水鳩咗買7n銅

呢隻有無巴打有包膠

早買早享受遲買平幾十

早買早享受遲買平幾十

等巴打聽感

早買早享受遲買平幾十

等巴打聽感

等巴打包膠
https://youtu.be/O5oG8cLbJ6M

依隻俄佬好似幾好評價

又係窮L 精選

淘寶599

有冇勇士
唔見咗對im03
想賣對新既
有咩好推介?
睇巴打你地咁講,1+2好似唔錯?
有無其他推介?不論淘寶,大牌
請出招,3k筆直

3k budget 你去番隔離街問好wor

2手IM03 收唔收

ZDGG 8 單PRO
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c-s.w4002-14829608285.41.6f79c998sViUJ5&id=18742572003
兔仔335 公模
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-16501631407.12.2f669dfb0MNaNQ&id=524534632852
無畏S8
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c.w4002-16811700554.35.3ff19e11apBla6&id=26973564635

支持夢想兔335

兔仔

兔仔冇得輸

3K冇得試聽
建議都係買返大廠
可以試下1501 或者加少少1551

http://tieba.baidu.com/p/5242926224
有人地既包膠

早買早享受遲買平幾十

等巴打聽感

等巴打包膠

lm

係咪已經收得皮?

筆直?

千五左右

呢個價位都係老忠A4

Thanks bro.
考慮下
係咪已經收得皮?

低音啫係個圈鬆左
換模換單元當換新耳機囉

唔知有咩鋪頭好
可唔可以推介下

同求 最平見到218
係咪已經收得皮?

筆直?

千五左右

呢個價位都係老忠A4

Thanks bro.
考慮下
係咪已經收得皮?

低音啫係個圈鬆左
換模換單元當換新耳機囉

唔知有咩鋪頭好
可唔可以推介下

聽說唔好俾返悅耳整就得,唔係屍都冇埋

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞