淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
新手爬左陣文 想問下港人巴打依家ex5幾錢

上fb搵港人限定

未消失的左耳

我都係 藍色Ex5 + 天華6n銅鍍銀 真心正
已經買左 天華7n銅 同 sony超級哥套(落單果時唔講比左錢先講要9月2號先有貨)
仲有 強烈建設大家唔好用 SpinFit 耳膠在 ex5 上面
我自己覺得一用左SpinFit 耳膠成個感覺下降左幾級 人聲行後左3步咁
在超級哥套來之前用住原果粒先
希望超級哥套真係好...

7n銅定6n銅鍍銀正d?
等緊條7n銅,仲用緊原裝個條
btw原裝粒耳膠都幾廢下

我都想知

之前有巴打講過話可以直接買7n個條
天華老闆都推薦7n所以直接落7n單試下
不過見好多巴打都讚6n銅鍍銀好正就想知到底分別何在

我都想知
巴打你條7n到咗 記得上來講下

好,不過唔知幾時先到
9月頭出 ZS6 , 聽講話係電子分頻 , 有新野.

電子分頻
賣幾銀先

唔好俾'電子'呢個term大到你,其實只係講緊電容,電阻嗰啲passive component,同hifi嘅電子分音係完全兩樣嘢

點都好過zs5完全冇啦下嘛

有所謂電子分頻唔一定好聲

不過成本價上升就真嘅,加上金屬殼
重新包裝過隻zs5
理論上應該好過zs5掛

其實呢隻先係真正 ZS5 完全版. 一早設計好晒.
ZS5 出咗一個月已經話將會出鋁合金版.
咁樣就可以賺你兩鑊錢
9月頭出 ZS6 , 聽講話係電子分頻 , 有新野.

電子分頻
賣幾銀先

唔好俾'電子'呢個term大到你,其實只係講緊電容,電阻嗰啲passive component,同hifi嘅電子分音係完全兩樣嘢

點都好過zs5完全冇啦下嘛

有所謂電子分頻唔一定好聲

不過成本價上升就真嘅,加上金屬殼
重新包裝過隻zs5
理論上應該好過zs5掛

其實呢隻先係真正 ZS5 完全版. 一早設計好晒.
ZS5 出咗一個月已經話將會出鋁合金版.
咁樣就可以賺你兩鑊錢

但分別唔大好難令有zs5嘅人買架喎
之前睇到佢搞緊隻zsr 2圈4鐵
搞好個模先啦
下下都抄人 仲要抄隻原本配戴感差既耳機
原來30r同dps1唔係行android
好想買部紫珊 Z2黎試下,有冇巴打可以講下
留個名先
有冇巴打遇過原生player,

播唔到ape檔,

有冇咩player推介,

poweramp?

P.S.用緊X1A

播唔到ape檔,

poweramp?

P.S.用緊X1A

X1a同300r都播唔到ape
轉返flac或Wav吧

播唔到ape檔,

poweramp?

P.S.用緊X1A

係播唔到 ape,
cue 檔都不支援
用海貝音樂啦。
poweramp 味精重大,變聲重勁。

係播唔到 ape,
cue 檔都不支援
用海貝音樂啦。

轉返flac或Wav吧
[/quote]

巴打們建議轉檔好過用其他player?

jetaudio咩評價

係播唔到 ape,
cue 檔都不支援
用海貝音樂啦。

轉返flac或Wav吧

jetaudio咩評價[/quote]
我喺電話用就好正,dap就唔知
各巴打求推薦淘寶線 用緊im01 想再推女聲的話有冇淘寶線推薦下

係播唔到 ape,
cue 檔都不支援
用海貝音樂啦。

轉返flac或Wav吧

jetaudio咩評價[/quote]

用Foobar轉左啲APE做FLAC分軌啦⋯
長遠黎會方便啲
始終APE (尤其係整軌+CUE) 唔多機Support

長遠黎會方便啲

3q

而家隻zs5 人聲唔太出

想問下巴打們

玩人聲耳機At least 幾多budget

有冇推介邊隻?

想問咁既症狀係咪代表我入左坑

長遠黎會方便啲

3q

想問下巴打們

有冇推介邊隻?

人聲如果唔計淘寶覺得ath ls200幾好,
或者問下其他巴打有無淘寶抵屌

長遠黎會方便啲

3q

想問下巴打們

有冇推介邊隻?

ZS5人聲唔差架,配條銅線玩玩
另外EX5人聲都好近,貼耳

ZS5人聲唔差架,配條銅線玩玩
另外EX5人聲都好近,貼耳

唔該巴打,

我條6n單晶銅未到,

到左試下再睇下點,

而家用緊原裝線咋

長遠黎會方便啲

3q

想問下巴打們

有冇推介邊隻?

試下住ex5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞