淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【我剁手都要买的宝贝(高端发烧旗舰BeatZen-EX8入耳式耳机ie80行货定制版千元级hifi),快来和我一起瓜分红包】¥IH2LGTORtF¥http://e22a.com/h.JaWEKW?cv=IH2LGTORtF&sm=d6c3ab
有冇人試過呢隻?

不了

巴打,好耐冇見
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【我剁手都要买的宝贝(高端发烧旗舰BeatZen-EX8入耳式耳机ie80行货定制版千元级hifi),快来和我一起瓜分红包】¥IH2LGTORtF¥http://e22a.com/h.JaWEKW?cv=IH2LGTORtF&sm=d6c3ab
有冇人試過呢隻?

不了
Hi想問下3.5mm耳機窿點清潔?我iphone個㝫好似有啲接觸不良

你確定係部iphone嘅3.5 port接觸不良而唔係其他位有事?
Hi想問下3.5mm耳機窿點清潔?我iphone個㝫好似有啲接觸不良

你確定係部iphone嘅3.5 port接觸不良而唔係其他位有事?

久唔久部iphone出啲聲都會向右傾側,要拎耳屎棍撩下個窿先正常番

全部耳機都係咁?定得一對係咁?
用緊ex5,iphone6/macbookpro
線用原裝,等緊天華7n單晶銅
是咁的
原裝膠:人聲前,但d樂器聲同配戴感真係
AET07:人聲無咁前,但低音再下潛咗,樂團聲都好返d,高頻都係嘛嘛,但整體比原裝膠好,除人聲
原裝綿:無論人聲、樂器聲、音場都係最好,但低音真係削減咗好多,同埋配戴感真係唔太喜愛綿
大家有無咩介紹下?

試下AET08

巴打用緊?
隻 2+1 同 e2k/e3k 邊隻好d?

邊方面好d先? 低音一定1+2好,仲有得換線

分析力既話,

聽說1+2 高頻麻麻,等用家解答下
另外500內都可以選擇klipsch X11 人聲毒物

500 內買到x11?
我搵唔到

newegg賣緊平, 依家dcf唔少人入完x11轉賣, $600hkd樓下

左邊舊愛(x10) 右邊新歡(final e2000)
兩對都係戴感100分耳機
Klipsch d耳機咩都好 聲好平衡 死就死在易爆3.5
Final e2000 就係宜家最撚抵屌嘅大廠野

隻e2000 聲如何?

邊方面好d先? 低音一定1+2好,仲有得換線

分析力既話,

聽說1+2 高頻麻麻,等用家解答下
另外500內都可以選擇klipsch X11 人聲毒物

500 內買到x11?
我搵唔到

newegg賣緊平, 依家dcf唔少人入完x11轉賣, $600hkd樓下

左邊舊愛(x10) 右邊新歡(final e2000)
兩對都係戴感100分耳機
Klipsch d耳機咩都好 聲好平衡 死就死在易爆3.5
Final e2000 就係宜家最撚抵屌嘅大廠野

隻e2000 聲如何?

呢隻野比想像中更難推得好
用XD05推出黎把聲,一試難忘
睇岩pioneer 300r

想問下同budget有冇更好選擇?

水貨定行貨budget
水貨就抵玩
行貨嘅話可以試下dp100

水貨定行貨budget
水貨就抵玩
行貨嘅話可以試下dp100
等左一個月....
等左一個月....

天華老闆見到識做喇
等左一個月....

天華老闆見到識做喇

7n銅+ex5係唔錯
用緊ex5,iphone6/macbookpro
線用原裝,等緊天華7n單晶銅
是咁的
原裝膠:人聲前,但d樂器聲同配戴感真係
AET07:人聲無咁前,但低音再下潛咗,樂團聲都好返d,高頻都係嘛嘛,但整體比原裝膠好,除人聲
原裝綿:無論人聲、樂器聲、音場都係最好,但低音真係削減咗好多,同埋配戴感真係唔太喜愛綿
大家有無咩介紹下?

手頭野嚟夾EX5 原裝棉係overall最好
夾過Spinfit 雙節SP220都唔差 但要就返個最啱聲角度 tune完發現左耳條原裝線掛唔到響耳仔 一掛又走位
有冇巴打用緊天華金線?有冇包膠?
有冇巴打用緊天華金線?有冇包膠?

688? 應該好小人買
請問ks zs5如果想要條好d既藍芽線,除原裝果條之外有冇其他選擇?

先謝各位巴打
係屋企搵番部陳年ak100
想問下依部野係咪麻麻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞