淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
[quote]https://z.jd.com/project/details/88252.html
山靈M3s詳情信息大曝光!京東眾籌即將上線
[img]https://img30.360buyimg.com/

1800人仔 無touch, 點解唔買30r / dp-s1
https://z.jd.com/project/details/88252.html

都係冇touch screen

曲線宣傳iphone8?
呢個價買到部日本妹喎
https://z.jd.com/project/details/88252.html

呢個價買到部日本妹喎

30r 同dps1分別係邊?
諗緊入邊部?
日馬最平做過幾錢?
Thx
而家m2s大概咩價位
而家m2s大概咩價位

大約 940 人仔.

1+2已買
隻橙色實物圖都幾好J
而家m2s大概咩價位

大約 940 人仔.

聽ex5 值唔值得入手呢部
而家m2s大概咩價位

大約 940 人仔.

用ex5聽 值唔值得入手呢部
而家m2s大概咩價位

大約 940 人仔.

可以一戰
而家m2s大概咩價位

大約 940 人仔.

ex5 咁易推,電話得啦
而家m2s大概咩價位

大約 940 人仔.

ex5 咁易推,電話得啦

真係 ?
山靈算好靚仔. UI 都唔差, 又支援海貝音樂,
可以用部電話個海貝音樂APP, 搖控部M2S.
開歌單, 打中文字. 執下歌LIST.
音量轉盤, 校大細聲我覺得必需

其實佢比 Cayin N3 介面同個樣 好.
只不過 N3 係香港宣傳落足本,
比人寫稿, 評測. 又攪試聽會.
反而山靈無人提, 無係香港宣傳.

依家買咗 DPX1 , 極少會用 M2S.
依家變左 USB DAC 連PC 都叫日日用.
天華老闆話10號d訂單已經準備出貨
等咗差唔多1個月條7n單晶銅,希望係值得

我4號都未

3號單,老闆話明天發貨

絲打買咗咩?

呢個價買到部日本妹喎

30r 同dps1分別係邊?
諗緊入邊部?
日馬最平做過幾錢?
Thx

1. 去試聽啦
2. 我都諗緊同等緊
3. 30r好似見過有人最平入咗13xx

1+2已買
隻橙色實物圖都幾好J

1+2打手表示樂見
等睇幾時集齊五色戰隊

1+2已買
隻橙色實物圖都幾好J

1+2打手表示樂見
等睇幾時集齊五色戰隊

佢話可以兩邊唔同色都得

可能係脫毒開始,恭喜

純粹試下,見大家講到咁好。
頭先聽衛蘭呢,高音開始冇之前好似爛聲咁囉。
不過我用SOUL個耳塞,岩岩買果個俾左soul用……

與世隔絕 

試下玩,冇所謂。當初都冇諗住買。

何況仲有其他野想買,我諗zs5應該係留返屋企聽算。

其實我都唔完全明白個Sssss聲……
我聽這些既AAC FILE
CONCERT YY
連詩雅lastest
劉德華N年前

頭2隻既AAC FILE都有果D聲
但劉德華果D歌就好靜
較到好大聲都唔感覺到

其實是咪有D步驟我冇做到?
lm

1+2已買
隻橙色實物圖都幾好J

1+2打手表示樂見
等睇幾時集齊五色戰隊

佢話可以兩邊唔同色都得

cyclone joker!

用Foobar轉左啲APE做FLAC分軌啦⋯
長遠黎會方便啲
始終APE (尤其係整軌+CUE) 唔多機Support

3q

而家隻zs5 人聲唔太出

想問下巴打們

玩人聲耳機At least 幾多budget

有冇推介邊隻?

想問咁既症狀係咪代表我入左坑

恭喜師兄開始身痕,安心上路,一路好走 無底洞黎

好難講最少budget,睇下自己負擔得起幾多,然後出去慢慢試

近期可以玩下TFZ EX5 / Final Audio E3000 / E2000

介紹還介紹,人地要人聲你介紹e3k做咩
雖然把女聲幾毒,但係人聲真係唔出

其實可能係因為唔夠推力 所以令到有人聲唔出既感覺
正如magaosi k3就咁用手機/dap聽 人聲都唔出 但落左amp就出番晒
btw e2k/e3k都有d難推 唔好盲推

敢問巴打用開邊隻amp令人聲出?小弟我用XD05都唔夠出

1+2已買
隻橙色實物圖都幾好J

1+2打手表示樂見
等睇幾時集齊五色戰隊

佢話可以兩邊唔同色都得

cyclone joker!

有冇巴打分享下 天華6n線 會有幾大升級

用緊zs5 心思思中
有冇巴打分享下 天華6n線 會有幾大升級

用緊zs5 心思思中

我估係補完人聲不足,

令三音整體豐富d,

p.s.:用緊原裝線,聽落似普通重低音耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞