淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

頭先發憤搵個好少少APP推下聲順便ROOT返部電話
宜家好似又好些

普通線我覺得普通聲
但尖位有少少拆

銀綫就交俾我個FD研究了

我呢……ROOT完冇乜力仲有其他野要玩

唔駛哂心機去root
買部DAP玩仲好,有時間可以出去試下千元DAP

本身識低能ROOT機法
唔關聽歌事既

1號風球試DAP都好

你隻soul係藍芽? 係嘅話你係聽緊佢本身嘅dac, amp, 部電話只係俾data佢,咁當然同電話唔同

思考下先
用緊X3既巴絲

原裝FW V1.1

你地部機想羅黎聽時會唔會久唔久無反應.(好似無電咁)

要吉RESET重開?

同埋佢地個CUE檔究竟要乜野CODE先讀到.唔會亂碼?

UTF8一定亂碼
其實KZ ZS5 ZS3 ZST三款, 對岩岩入坑既新手, 又暫時未有特殊喜好, 推薦入手邊一隻?

我自己覺得zst,zs5唔岩我

DT2 PLUS岩聽d
買咗 ZS5 不過係有咪版
唔淘嘅話有邊條線好?

香港買線好貴
其實KZ ZS5 ZS3 ZST三款, 對岩岩入坑既新手, 又暫時未有特殊喜好, 推薦入手邊一隻?

我自己覺得zst,zs5唔岩我

DT2 PLUS岩聽d

呢隻已經冇人理
Btw
聲菲隻大法都好正,人聲近,有bass
最緊要平過DT2plus
等咗條天華7n銅一個月終於到,用落隻老忠度聽覺得冇分別
之前師兄講得啱,佢條線都已經好好可以唔換,不過可能係因為我用iphone3.5啦
同埋而家後悔冇買到2.5, 如果一早知有adapter可以插到落iphone, 老虎蟹都會買咗2.5先
等咗條天華7n銅一個月終於到,用落隻老忠度聽覺得冇分別
之前師兄講得啱,佢條線都已經好好可以唔換,不過可能係因為我用iphone3.5啦
同埋而家後悔冇買到2.5, 如果一早知有adapter可以插到落iphone, 老虎蟹都會買咗2.5先

我買咗佢個 轉頭,插落 pc, 電話用,佢話個頭自己造
用緊X3既巴絲

原裝FW V1.1

要吉RESET重開?

UTF8一定亂碼

試用 cue tool 執好咗先。
唔得就用 notepad 試, utf 8 code 其實多數得。。。
有無巴打用過Fiio i1?畀iPhone用個舊
https://www.bilibili.com/video/av14085160/

值得share, 其實只要對自己聽力有自信嘅都唔會上當, 可惜大部份人都唔係

你隻soul係藍芽? 係嘅話你係聽緊佢本身嘅dac, amp, 部電話只係俾data佢,咁當然同電話唔同

咁銀綫(果類啦)穿左個藍剪係中間
綫咁短 其實是咪綫既重要性就變得好低?

以下
BTW岩岩係高登買多左一對SPINFIT
不過高登三間陳冠希影音部都唔見有賣哥套
新手入坑已入ex5
新手入坑已入ex5

咁銀綫(果類啦)穿左個藍剪係中間
綫咁短 其實是咪綫既重要性就變得好低?

以下
BTW岩岩係高登買多左一對SPINFIT
不過高登三間陳冠希影音部都唔見有賣哥套

冇人比較過長短嘅影響,個人認為個影響係微乎其微
請問入左天華線既巴打 係用2.5頭定3.5頭多?
用緊X3既巴絲

原裝FW V1.1

要吉RESET重開?

UTF8一定亂碼

same 要reset
新手入坑已入ex5

換天華線會否再好聲D
新手入坑已入ex5

換天華線會否再好聲D

原裝線夠駛
新手入坑已入ex5

換天華線會否再好聲D

個人覺得換咗舊耳膠先會比較好
利申:仲等緊天華線

兩個頭都有. 你叫老細點整都得 , 用 4.4頭都得
好似 一部 DPX1A , 300R , 可插 2.5, 3.5 頭
依家你要買新線. 當然買 2.5平衡線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞