淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

算係耳棉定耳膠 望落去似耳膠厚度 但質地似耳棉
細佬我唔多鍾意用耳棉 想問下 哥套正D定spinfit正D

重要事情講多次,係超級哥套

超級哥套比較好嗎 同普通哥套有咩分別

我都有發現:唔等於海棉套
個size平同貴包裝都唔同

平極成RMB60未連運

想幫ex5換膠,發覺超級哥套都幾貴下

有買遲,冇買錯

見巴打咁講入返盒試下先

有朋友去開日本,可以幫手代買最好

重要事情講多次,係超級哥套

超級哥套比較好嗎 同普通哥套有咩分別

我都有發現:唔等於海棉套
個size平同貴包裝都唔同

平極成RMB60未連運

想幫ex5換膠,發覺超級哥套都幾貴下

有買遲,冇買錯

見巴打咁講入返盒試下先

有朋友去開日本,可以幫手代買最好

9月尾先有 睇下遲買平幾蚊定係早買早享受

未消失的左耳

我都係 藍色Ex5 + 天華6n銅鍍銀 真心正
已經買左 天華7n銅 同 sony超級哥套(落單果時唔講比左錢先講要9月2號先有貨)
仲有 強烈建設大家唔好用 SpinFit 耳膠在 ex5 上面
我自己覺得一用左SpinFit 耳膠成個感覺下降左幾級 人聲行後左3步咁
在超級哥套來之前用住原果粒先
希望超級哥套真係好...

未消失的左耳

已經買左 天華7n銅 同 sony超級哥套(落單果時唔講比左錢先講要9月2號先有貨)
仲有 強烈建設大家唔好用 SpinFit 耳膠在 ex5 上面
我自己覺得一用左SpinFit 耳膠成個感覺下降左幾級 人聲行後左3步咁

7n銅定6n銅鍍銀正d?
等緊條7n銅,仲用緊原裝個條
btw原裝粒耳膠都幾廢下

未消失的左耳

佢原裝跟機條4絞線唔差

未消失的左耳

佢原裝跟機條4絞線唔差

我都覺得ok,聽咁多位巴打都有讚佢條原裝線好清底
不過上個月無忍手入咗條天華7n銅,不過理所當然咁等到2046

加佢入購物車,俾前之前都會睇到扣幾多稅,運費

依家好似話唔會直ship香港,慎之

集連得唔得?

會冇左退稅

加佢入購物車,俾前之前都會睇到扣幾多稅,運費

依家好似話唔會直ship香港,慎之

集連得唔得?

會冇左退稅

未搵到“亮點“ …… 扮工時間差唔多夠,晏些少再睇唯有

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-11213134341.28.45ee61bbGabHDV&id=552817076368

研究下先
早知當初唔買套餐加果條鍍銀經

剛剛到手,所以一直要請教大家先得……

用開藍芽SOUL,兼因為未煲過,唔太習慣D聲暫時。
感覺舊野有少少UN耳,但SOUL唔會。
未搵到“亮點“ …… 扮工時間差唔多夠,晏些少再睇唯有

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-11213134341.28.45ee61bbGabHDV&id=552817076368

研究下先
早知當初唔買套餐加果條鍍銀經

剛剛到手,所以一直要請教大家先得……

用開藍芽SOUL,兼因為未煲過,唔太習慣D聲暫時。
感覺舊野有少少UN耳,但SOUL唔會。

隻耳機上耳時,要向前擰下佢搵個最舒服既位
耳膠換細一個或者大一個碼既再試下
新手表示有個好大疑問

有冇巴打形容到

耳機 耳膠/綿 dap 音檔

分別對聲音有咩改善

覺得邊方面影響最大

排序1-4

例:耳機>耳膠/綿>dap>音檔
新手表示有個好大疑問

有冇巴打形容到

耳機 耳膠/綿 dap 音檔

分別對聲音有咩改善

覺得邊方面影響最大

排序1-4

例:耳機>耳膠/綿>dap>音檔

好難咁比較⋯

耳機/DAP愈好,愈能夠反映個音檔本身質素好唔好
耳膠/綿 = 調音 / 隔音

正常情況下,由電話+原裝耳筒開始玩,一定係諗耳機先 (尤其係如果你部電話本身音質有一定質素)

好難咁比較⋯

正常情況下,由電話+原裝耳筒開始玩,一定係諗耳機先 (尤其係如果你部電話本身音質有一定質素)

我講返我個情況,

本身用電話聽

買zs5+原裝線 煲完feel到有分別

之後買spinfit 都聽到有分別

今日岩岩入部xia,算係上面device最貴

本身好期待,但係換左好似未聽出有咩分別。

但係就淘汰左三四首,

整體感覺細聲模糊左既歌。

就咁睇好似音檔最重要,因為我仲係聽緊mp3(因為我鍾意聽d cover/punk pop/pop rock難搵無損檔)

之後可能幫襯moov聽pop。

好難咁比較⋯

我講返我個情況,

本身用電話聽

但係就淘汰左三四首,

就咁睇好似音檔最重要,因為我仲係聽緊mp3(因為我鍾意聽d cover/punk pop/pop rock難搵無損檔)

DP-X1A?

好難咁比較⋯

我講返我個情況,

本身用電話聽

但係就淘汰左三四首,

如果換dap但個音檔唔換,差別唔大都好合理

好難咁比較⋯

我講返我個情況,

本身用電話聽

但係就淘汰左三四首,

如果換dap但個音檔唔換,差別唔大都好合理

最起碼16bit WAV / Flac 檔玩起

我講返我個情況,

本身用電話聽

但係就淘汰左三四首,

如果換dap但個音檔唔換,差別唔大都好合理[/quote]

最起碼16bit WAV / Flac 檔玩起[/quote]

咁係咪可以咁講,

如果聽mp3 320kbs至wav檔就耳機/耳機線/耳膠比較大影響,

如果wav以上就用dap
樓上巴打個名好正
幫朋友問有咩1k咁上下player推介
樓上巴打個名好正

窮撚救星xduoo x3?
利申:未聽過

窮撚救星xduoo x3?
利申:未聽過

山靈m2s

DP-X1A?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞