淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實都想請教A巴
一般星際買到果D有大牌子耳機同動鐵有咩分別

雖然手上果條唔太岩感覺
(可能我用NOTE3輸出有問題都唔定)
不過就幾有興趣知

大廠耳機質素有保證,因為研發同調音技術高。但買家投放成本都相對大的。所以淘仔耳機既出現就係令大家用好平價錢買到一定質素既耳機。
大廠耳機而又幾百蚊,除非撞正佢大牌清貨大值崩,好似原本賣3000港銀既Klipsch X11 美國可以賣50美金,雖然港紙幾百蚊,但佢質素十分優秀 好抵屌

講返淘仔入門耳機ZS5 / EX5 亦都好岩新手玩,人聲向有EX5 ,分析力同定位有ZS5
買左耳機後覺得想玩多d就可以玩換線調音,再上DAP就可以提升耳機還完度,空間感,包圍感,聽到更多細節。因為一般既手機推力有限都推唔盡呢d耳機。

原來咁,我以為兩種機個結構係會好唔同。

似乎我應該strong hold一下zs5 (RMB199姐)
銀綫個FD要左
應該可以升呢換條粗少少

不過我朋友用iphone試左條銀綫後佢都認為我note3 output可能有D問題
至於點解output去soul又咁正常就唔知點解了

畢竟一餐飯時間

多謝A巴先
如果係日本當地買DP-S1大約幾錢?

大概3萬2羊左右(稅達),計落唔平得行貨好多。之前 amazon.jp 曾經落價落到 1.5k~1.6k 港紙就好抵。
有試呢隻?

之前未見過,不過好型,遲下去 e earphone 試下。
有試呢隻?

呢隻好似係AZLA
如果係日本當地買DP-S1大約幾錢?

大概3萬2羊左右(稅達),計落唔平得行貨好多。之前 amazon.jp 曾經落價落到 1.5k~1.6k 港紙就好抵。

聽講佢地都係睇 日馬頭, 日馬減佢地就減
請問哥套除左係淘寶仲可以係邊到買?
係淘寶都搵到但唔比係香港買

聽a巴特別注明超級哥套,應該分別好大

RMB60未計運
唔好買左平D果隻
(如果我冇搵錯的話)

舒服,又隔音

係咪呢款 !? 咁正既話聽日去入番盒

1380jpy果隻岩了
巴打係日本? 我果陣都係叫朋友幫手買,平好多

咁貴...未包稅都 都係 96蚊.
淘寶 . 超級哥 去馬 HK 78
其實KZ ZS5 ZS3 ZST三款, 對岩岩入坑既新手, 又暫時未有特殊喜好, 推薦入手邊一隻?

RMB60未計運
唔好買左平D果隻
(如果我冇搵錯的話)

舒服,又隔音

1380jpy果隻岩了

佢1380yen係四粒
淘仔果60蚊係兩粒

RMB60未計運
唔好買左平D果隻
(如果我冇搵錯的話)

舒服,又隔音

1380jpy果隻岩了

但淘寶係60蚊得一對
圖係96兩對

其實官方出個條梅菜線唔差

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

點唔差法 心思思再换天華銅銀
有試呢隻?

呢隻好似係AZLA

http://www.fujiya-avic.jp/blog/?p=32394

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

ZS5夾銅銀,銅線都正
平玩黎講

RMB60未計運
唔好買左平D果隻
(如果我冇搵錯的話)

舒服,又隔音

1380jpy果隻岩了

但淘寶係60蚊得一對
圖係96兩對

係喎..入番去淘寶睇...只係 HK 78一對......
巴打可以買盒放去肥花賣

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

ZS5夾銅銀,銅線都正
平玩黎講

不過條線都成隻耳機咁貴 所以我用原裝銀線

我係肥肥買

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

ZS5夾銅銀,銅線都正
平玩黎講

我係肥肥買

賣咁平隻耳邊成本去哂個單元同個殻度,其他野係差d了
所以要配返條好小小既線調下味

RMB60未計運
唔好買左平D果隻
(如果我冇搵錯的話)

舒服,又隔音

1380jpy果隻岩了

但淘寶係60蚊得一對
圖係96兩對

係喎..入番去淘寶睇...只係 HK 78一對......
巴打可以買盒放去肥花賣

所以日本買係最抵
岩岩入完EX5, 見到肥佬講DM5 又心郁郁想試圈鐵
有無巴打有DM5 包膠
sorry我爬過下文都未係好揸到主意
新手第一隻認真揀既耳機
暫時用手機聽(u11)
應該揀zs5定ex5會好D?
計埋換線又會唔會有分別?

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

ZS5夾銅銀,銅線都正
平玩黎講

我係肥肥買

賣咁平隻耳邊成本去哂個單元同個殻度,其他野係差d了
所以要配返條好小小既線調下味

好 俾你毒到了 6n銅銀 定 6n銅好?
買咗 ZS5 不過係有咪版
唔淘嘅話有邊條線好?
sorry我爬過下文都未係好揸到主意
新手第一隻認真揀既耳機
暫時用手機聽(u11)
應該揀zs5定ex5會好D?
計埋換線又會唔會有分別?

ex5 去港人巴打有得試曬2隻
隻azla香港係咪冇
幾靚仔想試下咩聲

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

ZS5夾銅銀,銅線都正
平玩黎講

頭先發憤搵個好少少APP推下聲順便ROOT返部電話
宜家好似又好些

普通線我覺得普通聲
但尖位有少少拆

銀綫就交俾我個FD研究了

我呢……ROOT完冇乜力仲有其他野要玩
其實都想請教A巴
一般星際買到果D有大牌子耳機同動鐵有咩分別

雖然手上果條唔太岩感覺
(可能我用NOTE3輸出有問題都唔定)
不過就幾有興趣知

大廠耳機質素有保證,因為研發同調音技術高。但買家投放成本都相對大的。所以淘仔耳機既出現就係令大家用好平價錢買到一定質素既耳機。
大廠耳機而又幾百蚊,除非撞正佢大牌清貨大值崩,好似原本賣3000港銀既Klipsch X11 美國可以賣50美金,雖然港紙幾百蚊,但佢質素十分優秀 好抵屌

講返淘仔入門耳機ZS5 / EX5 亦都好岩新手玩,人聲向有EX5 ,分析力同定位有ZS5
買左耳機後覺得想玩多d就可以玩換線調音,再上DAP就可以提升耳機還完度,空間感,包圍感,聽到更多細節。因為一般既手機推力有限都推唔盡呢d耳機。

原來咁,我以為兩種機個結構係會好唔同。

似乎我應該strong hold一下zs5 (RMB199姐)
銀綫個FD要左
應該可以升呢換條粗少少

不過我朋友用iphone試左條銀綫後佢都認為我note3 output可能有D問題
至於點解output去soul又咁正常就唔知點解了

畢竟一餐飯時間

多謝A巴先

你隻soul係藍芽? 係嘅話你係聽緊佢本身嘅dac, amp, 部電話只係俾data佢,咁當然同電話唔同

今晚俾個FD幫我試
佢都係咁講

ZS5夾銅銀,銅線都正
平玩黎講

頭先發憤搵個好少少APP推下聲順便ROOT返部電話
宜家好似又好些

普通線我覺得普通聲
但尖位有少少拆

銀綫就交俾我個FD研究了

我呢……ROOT完冇乜力仲有其他野要玩

唔駛哂心機去root
買部DAP玩仲好,有時間可以出去試下千元DAP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞