淘寶耳機集中討論區(12)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想買多條mmcx換黎聽
而家係單晶銅鍍銀8芯 配 純鐵耳機, 聽女

有冇推薦? budget $400, 上落$200
純銀普遍平過單晶銅鍍銀, 聽感會差左, 冇upgrade感?
我最近買咗ex5加訂咗天華7n單晶銅線
但我條天華線就揀咗2.5mm
我應唔應該為咗佢地買部player

巴打覺得有咩分別

換player 絕對應該要

我都係2.5mm
未買dap

買部DP-S1 la

等緊佢跌

等唔切就捕下dcf收部二手日水

都唔係好抵
仲等緊天華
上兩個禮拜話果個禮拜內整好
lm
仲等緊天華

單晶銅仲等緊來貨呀
Moxpad x6 同 x9 一定要二揀一邊隻好?
复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【我剁手都要买的宝贝(高端发烧旗舰BeatZen-EX8入耳式耳机ie80行货定制版千元级hifi),快来和我一起瓜分红包】¥IH2LGTORtF¥http://e22a.com/h.JaWEKW?cv=IH2LGTORtF&sm=d6c3ab
有冇人試過呢隻?
仲等緊天華

等咗一個月, 昨日到貨, 已用緊, SF 直送到自取點.
果個價 香港都好難買到.
淘寶店, 差唔多最抵用佢. 加上店主華叔, 識廣東話
隻 2+1 同 e2k/e3k 邊隻好d?
筆直1500附近,想問有問diy店或耳機推介
利申用ue900s

邊方面好d先? 低音一定1+2好,仲有得換線
利申用ue900s

你想拎隻900s去改模?定買過隻新?
後者就介紹你玩老忠A4都係用mmcx,可用返d線
仲有好多種調音走向選擇 不過要頂得順個樣同配戴感,克服到呢兩點就唔會問題

分析力既話,

分析力既話,

聽說1+2 高頻麻麻,等用家解答下
另外500內都可以選擇klipsch X11 人聲毒物

分析力既話,

500 內買到x11?
我搵唔到

分析力既話,

500 內買到x11?
我搵唔到

newegg賣緊平, 依家dcf唔少人入完x11轉賣, $600hkd樓下
用緊ex5,iphone6/macbookpro
線用原裝,等緊天華7n單晶銅
是咁的
原裝膠:人聲前,但d樂器聲同配戴感真係
AET07:人聲無咁前,但低音再下潛咗,樂團聲都好返d,高頻都係嘛嘛,但整體比原裝膠好,除人聲
原裝綿:無論人聲、樂器聲、音場都係最好,但低音真係削減咗好多,同埋配戴感真係唔太喜愛綿
大家有無咩介紹下?

分析力既話,

一開聲1+2冇乜高頻,我煲左40hr以上出番哂黎
e2k/e3k未聲過唔作評論
利申用ue900s

你想拎隻900s去改模?定買過隻新?
後者就介紹你玩老忠A4都係用mmcx,可用返d線
仲有好多種調音走向選擇 不過要頂得順個樣同配戴感,克服到呢兩點就唔會問題

買過副,原本睇岩悅耳,江師傅或zdgg,但zdgg好似買唔到
lm

分析力既話,

500 內買到x11?
我搵唔到

newegg賣緊平, 依家dcf唔少人入完x11轉賣, $600hkd樓下

左邊舊愛(x10) 右邊新歡(final e2000)
兩對都係戴感100分耳機
Klipsch d耳機咩都好 聲好平衡 死就死在易爆3.5
Final e2000 就係宜家最撚抵屌嘅大廠野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞