運動員薪酬|蔡俊彥爆運動員出國比賽須自費機票、酒店 扣除支出全年僅3萬幾蚊「零用錢」 一日後清空帖文

398 回覆
264 Like 8 Dislike
同你呢d白痴人肉錄音機不停咁重覆同一句野 又無meaning 又無論據 又9唔答8既野 簡直係浪費我時間
你係咪想講港甲港乙港丙啲業餘呀?
sorry,我見你次次一個point都駁唔到剩係spin黎spin去,原來你串緊我架?
所以無錢唔好玩奧運?
咁我真係覺得你以前既中文老師好痛心 教左個完全唔識閱讀理解同辯論既人
同埋我一直都係笑你弱智姐 真係串你就唔係咁既語氣 我只係順便問下你係咪鍾意俾人串俾人笑呢d 受虐傾向姐 唔好亂咁曲解人地既意思
都睇得出你技窮,冇野駁到就只好講呢啲
一句講哂,你肯唔肯出錢資助?
答yes同no就得架喇,唔駛講其他廢話
美麗新香港

滅聲後被代言:係香港做運動員真係好幸褔

18歲7千差唔多啦,玩多4年仲係7千升唔到就要檢討自己有冇天份
運動員一向有分貴賤,你玩d無商業價值嘅運動就係咁,專攻少人玩嘅運動,例如玩冰壺,就算拎世界頭10都無咩人會關注,游水世界前100已經好誇張,有哂泳隊玩聯賽,更加唔好講足球籃球棒球,所以有d人話劍擊金牌勁過游泳銅牌,真係笑咗
本地賽,實力都入唔到前四,出到去會變超人??

人地唔俾錢你去好合理
我點樣技窮呀白痴仔 我清清楚楚打撚左一大段野說明你個白痴問題有幾白痴 我亦都講左點解解我覺得要加 而家係邊條白痴柒頭皮 唔識睇字或者扮睇唔到跟住係度spin其他野又講人老母呀

定係你俾人笑到傻撚左呀
答都唔敢答,即係你都唔想比錢班運動員囉
完全feel到你谷住谷住好嬲既樣
咁少錢
“ 外國運動員咪又係咁 ”

嗰班撚樣呢?
Agger
冇成績憑咩加資助
獎金又自己袋
教練訓練場地醫療復康有曬
裝備有冇sponsor 睇自己
其實睇吓乜類型運動
我相信足球港青港隊1蚊都唔需要出
拍廣告你啲撚樣咪又出嚟吠
以結果為目標 無牌收皮啦
追夢就要瞓街我真係屌你老母。
流浪?
佢憑自己能力出黎搵錢,我可以吠佢d 咩?你條撚樣出黎解釋下
追夢有7000蚊仲想點
幾多人追夢要放工先有時間追仲要係冇錢咁追落去
自費出去比賽
呢班體院最低級運動員可以全心全意追夢
仲要衣食住行起碼解決左兩樣先
其他有幾多就睇自己能力同天份架喇
體院全職唔俾返full time工, 唔俾讀full time書㗎。
有瓦遮頭有包水電有門鎖有保安
邊條街有快啲話我知
我拉大隊去訓
啱呀啲人話冇得出去打比賽,升唔到排名賺唔到積分喎想升排名靠本地賽應該容易過出去打比賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞