HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
遲左10幾日
地勤印票果時唔知係exit row?
定係直接去閘口登機無經counter?
你咁樣講就中晒UO毒啦

簡單啲,係UO嘅安排失誤,然之後佢哋覺得將啲客調去exit row(因為係最貴)就係upgrade

但佢冇諗到,第一有人唔想坐呢個位,第二佢調嘅人,即係鄭氏夫婦,正正就係俾咗錢去買原先嘅位,而冇得到人哋同意之下,單方面宣稱協商成功調咗人哋上去
如果搵個坐後面既客上錢,原本比左錢坐前面果四個就一樣係嘈,除非你退錢同比甜頭人地。
總之邊個俾左錢你要調就要應該比反少少賠償,因為係你安排既錯誤,你錯無理由叫客硬食,如果無比錢揀位既你反而直接叫佢調就得。
隨時翻到香港先知俾人擺上網
無影響

閘口響機調位係乎合正常程序

唯一錯係轉機型調位應該系統做,而唔係boarding 先搞
俾著我有對父母去緊旅行仲掛住同網民打口水戰。 我一定會覺得佢地痴線
其實唔係原則問題
問題係你明知道理係佢度
但都講到佢錯
事主現身又變PR,你係有心煽動仇恨定智障定智障得嚟又想煽動仇恨?
請問有人屌咗始
係四個被調去出口位當中,有兩個係無比錢揀位,兩個比左錢,比左錢果個係姓鄭兩個。
所以李小姐冇否認自己曾經講過「唔好諗住郁佢地,佢哋一定唔肯讓」
花生多多都有
咪係, 人地啱啱去完旅行先澄清返有咩問題.

唔通去緊旅行仲要serve 你地班3唔識7 既網民
我覺得唔好信曬先
如果好似佢講咁簡單,上到機又邊會有人嘈
因為緊急出口個位大d
比錢買係貴d
所以揀有比錢既調

其實算係升左級?

只係ou 個職員垃圾

咁小事都唔識解決
UO同兩班乘客嘅版本係一致
只係UO出聲明果陣,係解釋唔到點解唔淨係調兩個細路
咁而家知道出登記證時已經調左
咁上機前調位,唔拆散人一家四口都合理啫

所以而家係100% UO安排上嘅問題
我上段嘅PR,係講緊事主有冇真正PR skill

如果佢覺得被冒犯,而事實亦響佢嗰一方,佢係應該把握時間攞出嚟講,而唔係已經冇人再講呢件事,佢又走出嚟講大輪嘢
否認左啦, 人地話一定會讓啊嘛
佢話唔知鄭氏話緊佢地je
30000入數紙都有啦,呢張仲要係電子版
造假有幾出奇
(新)登機證寫佢哋坐25ABCD

佢哋就係坐25ABCD

講依句有乜問題?
代訂agency收錢落唔足order唔係第一日嘅事

last minute去到先知無都仲得
又話唔洗旨意會調位既
當時唔知原來佢哋係想畀說話我聽,因為我根本冇諗過原來人哋覺得我搶咗佢哋啲位。其實佢如果當時願意走來同我講件事,我會樂意畀返個位佢。

咁到底係郁定唔郁
其實成件事就係咁簡單
A 客同B 客都冇問題。
有問題既係UO.

A 客4人家庭真係好無辜,無啦啦俾人話左咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞