HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike

明顯UO問題啦
蹭乜撚嘢,死返去小紅書
因為UO PR 要轉移責任

官方聲明講真話(按官方聲明UO 係主動安排調位)

然後搵打手上網屈客,講到一切最錯係個客
話咗香港人戇鳩啦,明明喺公司有問題,你哋就互相怪啲乘客戇撚鳩鳩

返工都一樣,明明係公司問題,同事就互相怪責

啲老闆喺後邊揞撚住個口喺度笑
真係唔撚明

成件事從來冇話過UO處理正確,本身處理呢兩組客戶嘅時候佢就已經出現咗問題

但我唔明嘅係,點解其中一方嘅人,要隔咗10日先至走出嚟講嘢,仲要係講緊當呢件事冷卻晒冇人再談論嘅時候先至走出嚟,又要撩返起件事嚟講

其實最重要就係後面嗰句「保留追究權利」

咁都仲唔叫怪獸?
當初有班連登仔話要報警,搞大件事,拉埋果四個人盜竊,搞到無得飛,職員要比人炒
人哋外地旅遊途中,無留意香港新聞唔出奇

返到香港先知件事,澄清返有乜問題
其實成件事只係UO衰咗,臨時搵啲客硬食佢地既錯誤。

你換咗架飛機,啲位唔同咗,咁你要將啲人調位,俾咗錢嘅人,你要佢哋掉位,唔可以就咁叫人自願,因為係你安排得唔好,應該承諾退錢同埋俾返啲着數人哋先公道。
而家就係UO本身安排得差,臨時要的客硬食。

唔好講UO,根本真係好多時候香港公司的員工都會咁做嘢。
錯左要的客硬食幫手補鑊,但係當然無任何賠償,因為賠償就要公司蝕錢,員工諗住叫啲客硬食,就地處理左唔需要驚動上邊,就乜事都冇。

外國公司好多時候根本預咗錯處會發生,唔使個客硬食,喺運作裏面已經預計埋呢啲錯誤補償,係marketing嘅一部份。
UO離譜啦
On9 個個收哂聲就出黎話件事唔係咁
不如縮撚返老母個閪到啦
312÷4 = $78每個人?
你未坐過飛機唔知要畀離境稅、機場建設費、保安費?
其實兩邊事主都係旅行完先接受採訪回應
中間幾日只係旁觀者+網民炒熱單嘢
正常依個情況就係閘口hold住全部客都唔俾上,之後問排隊嘅連位大人想唔想免費換一些原本要加$200嘅長腿位

明顯係員工冇print乘客坐位表就直接換人位

所以正常係炒閘口員工而唔係搵打手
你上機前喺閘口被地勤換左位同登機證

上到機跟新登機證開開心心坐低
喺機上完全無爭吵

去到日本突然發現自己仔女被人放左上網公審

係你會唔會保留追究權利?
一開始係邊個po 上網先
話一家四口上機夾硬搶左人地個位
又係UO打手?
連登仔 is a joke
「死都唔會調位 」
你點知呢句係咪有人老作
即係UO最仆街
搏兩邊唔出聲或者搏一邊唔出聲
所以咪屌佢做乜唔第一時間講囉傻閪
原來成單野係賤種uo搞出黎
比人屌得最少又係佢
執柒左佢啦
使唔使航空公司貼埋畀你離境稅、機場建設費、保安費?
我地都真係唔撚明你啲fuzzy logic
呢啲就垃圾啦, 追究權利, 你有幾多錢打官司呀? 搭uo扮大支嘢

呢句就講多咗喇
地勤無預過鄭氏upgrade 做exit row 都唔滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞