HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
最仆街係d人話緊本唔應該帶小朋友搭飛機係賤種

有邊個無細個過?你班人遲下有小朋友又睇下你會唔會咁講
哩到系刀用「俾」拉
即係講到咁愛錫自己小朋友,覺得佢哋無啦啦無辜地俾人影咗張相擺上網,仲要批評自己係怪獸家長

我係佢嘅話,就算外遊中知道呢件事,既然自己冇做過,而事實亦都係寥寥幾句已經可以解釋到,我一定會講返件事:

1)我俾咗錢買位
2)而臨去到閘口先至俾人通知
3)單方面更改咗座位
4)冇人響機上面走過來要求我掉位

-講完-

而唔係所謂隔咗成10日,呢件事都已經冇人再想講落去(因為有其他更加爆嘅航空事件),然之後先至煞有介事走出嚟搵報章哭訴自己俾人標籤做怪獸家長

最重要就係最後嗰句「保留追究權利」(?)
俾 同 畀 唔係唔同咩?

應該用俾?
咩隔十日呀 單嘢頭兩日已經報咗係轉機型問題啦
咁好既,比連登有得追故。
好彩你唔係佢
uo走澳牛路線咪得, CC縮縮仲肉酸
查字典先衝出嚟柒啦屌你老母。
UO $10 來回東京包行李
https://lih.kg/3746066

入去睇下
好撚尷
A客比左錢無貨,跟著UO攞B客既貨比A,叫B客自己返屋企申請退款。跟住話B客心咁請願讓返件貨出黎。
B客心有不甘
A客唔知道咩事比人唱通街貪便宜撻左B客既貨
應該係得你去緊玩都仲會咁上心連登
人哋外地旅遊途中,無留意香港新聞唔出奇

返到香港先知件事,澄清返有乜問題

條傻閪一係鄭打手,一係uo打手黎
https://channelchk.com/即時熱話/一家大細搭快運-要求買位乘客調位被轟-怪獸家長--快運指未成年不得坐緊急座位已承諾退款-事主-UO-講大話會追究到底

連登仔最鍾意j嘅青奴屍一早問咗UO啦
又無人信
人哋畀你老屈咁耐 出嚟講返句
又屌人十日後先講
有單即係uo問題啦
點人格謀殺uo都係衰
打手仲兜乜
又炒撚晒車
其實件事真係好簡單
唔明啲人嘈乜9
最on9係果對鄭氏夫婦
典型麻煩香港人
道理企喺自己果度就一定要拗到底
無錯佢哋係有道理,咁又點?
為啲咁小嘅事嘈就叫有原則?
同一件事去到外國人哋一早就ban9咗佢哋
唔怪得成日聽啲酒店Frd講有時情願對住啲大陸客好過香港客,以為自己俾果少少錢就大晒
够姜落去𨳒囉
慘,你係咪未去過旅行,我有時間拎手機都check下google map,唔通仲逐個fb ig forum 報紙睇你班窮撚講過啲咩
連登主流見到小朋友搭飛機一定屌咗先
同女人喺連登有原罪一樣
得喇收皮啦屌你老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞