HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
我又信你話「講完」就真係講完,唔會睇返人哋其他人回應囉。
知唔知咩叫馬後炮,唔係發生喺你身上講乜都得。
差撚得過你啲PR
畀人圍插仲死撐唔諗下自己有咩問題
我貼畀你睇嘅一樣都係鄭氏講嘅嘢
有咩問題咪叫鄭氏解釋清楚囉

你po出嚟嗰句comment已經delete咗
佢剩係delete呢句無delete其他
喔乜原來你知道呢個係原委黎ga

登機證作為死都唔換ge力據係你提出黎ga 嘛, 所以佢當初話死都唔換係好合理ge, 我好認同你呢一點ga wo, 亦都係證明到佢係真係可以對坐空氣對坐老公講死都唔換ge
咁同一時間, 點解又可以同時講其實願意換先,"死都唔換", 想換ge唯一可能性係"死左就可以換"
又點樣解讀成為其實溝通左就可以換

所以結論 : 李氏講野好閪?
鄭氏都有啲鬼鬼地啦
又話從來冇同4人家庭溝通過
但係Facebook又屈4人家庭講過’唔好諗住郁佢哋’

咁係咪即係4人家庭係機上就知道邊個係被互調嘅人,然後鄭氏經過時,就係佢面前咁柒串講呢句嘢?

唔make sense
咁就係鄭氏講大話囉
結論就係兜乜鳩, 一句就完topic
位已坐,機已飛,目的已達…得閒岀返篇文嚟撚下班網友…
你自己睇下你貼既#301?

死都唔換係邊個既說法?你既說法?
鄭氏自己前後講嘅嘢都互相矛盾啦

係fb屈話四人家庭有講嗰句說話,但之後媒體澄清就話從來冇同4人家庭接觸過溝通過
所以好撚明顯就係鄭氏講大話啦
地勤連葡撻都貪
如果佢可以直接退CASH,成班機話退晒位落格都得啦
好明顯PR做野喇咁撚假
其實fb 果個係咪鄭黎

因為鄭係2個人
事主係4個人
總共係3家人既事黎

Fb 果位係鄭定係另外2位
因為我記得鄭講過話 到步先發現比人放左上網
佢先出黎講返
我作為一個清醒既連登仔,一早講果4個係無辜

之後俾人屌足幾十頁

https://lihkg.com/thread/3740328/page/5
on9
都係果句

好人好姐點會貪平坐快運
坐得都係抵撚死
去旅行都要做狗慳少少不如咪撚去
一早話咗坐位嘅事一定係快運班垃圾負責任,唔係垃圾唔會喺快運做
不過同你係唔係怪獸家長無關
睇返#301
Fb嗰個fionn係鄭氏來,即係又po 4人家庭相又屈人哋話’唔好諗住郁佢哋’嗰個

如果唔係真身,咁又使乜del咗屈人個comment?
唧喺鄭氏港嬸老屈人地講野?
但新位係30
一家4口坐25

隔5行無理由聽到

所以覺得唔似係
唔清楚
其實最大問題係UO,一係唔當場同雙方解釋清楚,二係走去調有人比咗錢買位個行,然後職員仲要叫人返去自己搞退款
文革
條撚以為自己批鬥好撚醒,點知係亂屈
難分真與假
「乜你俾人換咗位呀?你有畀錢喎」唔知呢句係用咩語氣講呢
呢位鄭氏,一時又話個4人家庭老婆同老公講唔好諗住郁佢哋,一時又澄清 從來冇接觸過4人家庭,咁自相矛盾?

同埋明明佢哋喺上機前都知道係因為緊急出口問題被迫調位,中學生未成年唔坐得安全出口係事實,但就係fb講到4人家庭要照顧小朋友咁

根本成件事係100%UO柒,但鄭氏就不斷帶風向要啲無知網民一齊blame 4人家庭

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞