HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
所以鄭氏聽到ge嗰句說話你唔認為係拒絕溝通

一句搭uo 係乞衣就放棄思考 新腥港人標準
無 要求溝通,何來 拒絕溝通?
大陸都要整改
屌你老味人地平民百姓搭飛機去旅行都要做PR
欠撚左你咩戇鳩仔
表明立場話死都唔會換 = 接受溝通

你喜歡啦
咁我寧願你話鄭氏講大話都好過咁樣兜
呢個講法同南海爭議好似
中國不斷叫人協商溝通通過對話解決問題
但係南海主權永遠只屬中國
咁有咩好溝通
一定係UO問題
close file
笑撚死而家係講緊PR係為佢自己咋

關航空公司撚事咩?航空公司擺到明就係冇PR添
佢地話講死都唔會換都叫做接受溝通咁有咩好講
無 要求,何來 接受/拒絕?
佢哋就係想靠過屌uo就等少啲人同佢哋爭平飛,如果無諗住幫襯鬼得閒屌,就係有繼續幫襯打算先會係咁屌。

屌可以一邊令uo出多啲平價飛,一邊減少人同自己爭
又一隻on9仔
使唔使為咗呢啲無聊小事偽造文書呀
表明立場 = 關閉溝通口

依家係單方面shut down溝通口, 而唔係問左先話拒絕
所以咪話如果你覺得一定要有問有要求先有接受同拒絕的話, 咁我真係唔知你點樣返工做野
你依個係鄭氏單方面說法

唔係三方共通說法喎

三方共通說法係機上無對話
UO諗住將隻鑊射俾一家四口,等全世界屌人哋一家佢自己就可以扮無辜全身而退,之前從來冇澄清其實兩邊都加咗錢揀位,宜家人哋帶埋單據上01爆鳩佢滷味
對話同表明立場中間無等於ga ching

所以你第一句咪就係表明左鄭氏講大話囉
咁你兜乜鬼野接唔接受溝通je

如果李氏真係有咁講過, 兩家人真係唔洗對話ga wo, 李氏都表明立場死都唔會換咁溝通黎做咩

即係你公司一開波講到明唔准出賣公司機密, 你都仲要親口問下佢係唔係唔比出賣公司機密咩
炒晒車仲死撐 仲屈埋人地張單改圖
鄭氏夫婦被UO要求坐後5排,搵傳媒投訴喎
對家長唔洗咁友善
少人生仔對香港有利
對佢地愈多委屈愈好
我唔會屈鄭氏講大話

但討論基於多方共通說法係好合理喎

最重要係問題核心,三方說法係無衝突

咁走去討論個單方面既細節有乜意思?
你可唔可以show你上次旅行張登機證睇下正弱智仔
有比位買位但係坐左人地個位 咁人地唔通就冇比錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞