HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike

咁你自己睇囉, 你一係就簡單D講鄭氏講緊大話就得

都好過兜乜撚野溝唔溝通有無表明立場
巴打慳返啖氣咪同隻井中之蛙嘈啦on9仔就硬係要將其他人妖魔化,講到人地一定係一定係怪獸家長先心息

UO又出咗聲明,一家四口又上HK01澄清,鄭氏又無同一家四口對話過,鄭氏指控果一家人死都唔讓都只係鄭氏片面之詞,都唔知鄭氏係咪撞聾咗聽錯咗,而家班鄭氏fans鍾意講乜都得
真,貼埋收據都話人哋做假

連登仔不願面對自己炒車
其實件事好簡單 就係鄭氏麻撚煩
俾咗幾十蚊揀普通位 臨上機喺閘口俾人調去貴啲嘅exit row with extra leg room.
然後上網嘈 扮晒好人話唔想攪到班機delay先唔喺飛機嘈
又唔係打散佢一家坐 坐後5行但有extra leg room 我諗呢個世界得呢類人咁撚麻撚煩 嫌三嫌四
除咗遲咗5行落機 我諗唔到呢家人有幾損失

利申:UO打手但唔搭UO
兩家人都比uo 過左一棟
即場求其掟返疊酒店套票同現金券咪算
Mean到要人自己申請

快運自己拎黎
佢本身咁換就已經唔係Apple to Apple 喎,係Apple to orange喇喎
前排窄位 對 後排闊位
有冇諗過事主係唔care闊窄
可以係care杛無
佢本身咁換就已經唔係Apple to Apple 喎,係Apple to orange喇喎
前排窄位 對 後排闊位
有冇諗過事主係唔care闊窄
可以係care前後
真係好撚kam
其實冇證據係鄭氏單方面話聽到李氏咁講?
依家開始懷疑,呢句說話係隔離旁觀第三者講出嚟,而唔係鄭氏
UO聲明一早講咗一家四口都有買位,係網民選擇性睇唔到
#301 鄭氏係有make 依個claim
拒絕同接受中間原來仲有第3個情況
可能仲有個部份拒絕部份接受

死都唔換基於登機證,咁佢依家份聲明都可以講話基於登機證可以堅決唔換ga
咁佢依家份聲明話願意換, 咁登機證又點解可以成為佢當初死都唔換ge力據

死都唔換 = 願意換 中間個轉變可能得佢自己先知
但係如果我聽到人地對住空氣講佢係痴撚線, 我應該唔敢再行埋去問佢係唔係痴撚線ge
黑暗兵法黎喎
呢啲時間差唔多啦,你想即刻咩
你會唔會戇鳩到用你自己旅行嘅時間嚟去睇呢啲嘢同埋回應?
唔只連登啦,我好奇入Facebook嘅香港快運關注組group睇,都仲係有一大班人死口話係怪獸家長,完全無視澄清內容,成班痴線網民批鬥人唔洗講邏輯
根本係鄭氏屈9佢哋,明明大家都係跟登記證坐
你覺得死都唔換 = 願意換ge隨便你
你信得個聲明咪即係話緊鄭氏講大話je

妖魔化大家same same啦咪以為自己好清高
依家份聲明係基於成件事unfold 出黎既原委喎
機上既statement 係基於當時既資料,啫係登機證

有乜衝突?

你連最基本既邏輯都掌握唔到,就真係溝通唔到喇
咁係uo唔俾人坐原位咋喎
俾既話佢洗鬼調
大佬你唔好咁黐線啦

炒咗車咪面對囉
咁真係有晒証據訂咗佢,係UO西左
算鳩數啦怪獸家長
本來都唔記得架啦,而家係要屌多你兩吓先安樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞