HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
兩個中學生唔可以坐緊急出口位
但兩個家長可以架
點解唔做最簡單既動作
兩個中學生同兩個家長調位既?

UO有無解釋過呢個操作點解唔得?
30 行成行都係緊急出口位
識生唔識教嗰啲咪賤種囉
帶上飛機都唔識控制好自己細路嗰啲咪賤種囉
明唔撚明呀
上得連登嘅
本身都唔應該有下一代啦下話
係咪有雙方既相片?
人地俾錢買左位一齊坐呀柒頭
其實你係盲定係0閱讀理解能力?
我既問題係兩個中學生同兩個家長調位
出嚟既結果都係四個人一齊坐

如果你好似其他人咁插我話
原來佢地坐嗰行都係緊急出口位
所以調嚟都無用
我係會欣然接受

但係你呢類盲毛乜都唔睇就插咗先呢...
你反對邊個點?另外,本身件事最無爭議嘅點就係UO處理垃圾
因為成行都係計出口位,所以同父母對調,解決唔到問題。

鄭姓夫婦覺得,調走小朋友,拆散人地家庭連位,俾返佢地個位就可以唔搞到佢地,當然咁樣UO就要拆點樣嗰家人俾左錢而要分開錯
係架,反而嗰對夫婦都煩,你俾人調左,搵UO算帳,上到機去嘈人地做乜,依加退左訂位加賠償都唔制
嗰兩公婆調後幾行又會死咩?
其實出口位好似仲闊左
最屎忽鬼係知啲唔知啲就擺上網公審人嗰條正義L

本來人地其實兩家人可是都係一時之氣落咗機就算九數,但畀佢搞大件事搞到人地去旅行都要畀人煩
你地30 ABCD互調未得,點解要成排同人換?
UO群組,有堆打手帶風向,然後又有班人自覺道德友同識嘢,鍾意批鬥啲唔熟規矩,甚至係唔符合UO風向嘅人

之前連登個個月都有人批鬥挨後,可能都係UO鋪排去再改窄啲位
我唔鍾意,係要原本個位
個group 啲留言真心癡線,人地show 埋單UO 第一份聲明講明有訂位,佢地就要人show 埋boarding pass "解釋"
拗唔過人地真係有畀錢買位,就話個老母態度西,甚至應該佢兩公婆要同姓鄭兩個換番位,事後話唔介意換係掩飾乜乜柒柒,所以畀人公審係抵死
真係好撚笑,畀咗錢買位跟住係你UO 安排我調位,跟你指示坐定定又有人走埋嚟噏三噏四要我起身,畀著係我都躁底
成件事最撚大問題係UO 本身反而去公審番受害者
本身就兩個都受害者,show boarding pass就仲搞笑,連姓鄭兩公婆都認左,喺閘口俾地勤換位,咁個boarding pass係點都冇意義
真, 睇到啲comment來來去去幾個人, 啲理據捩橫折曲到嘔心, 幾乎講到帶仔女坐UO就係罪咁
成排都係出口位
帶細路去旅行咁撚辛苦就算唔係賤種都賤骨頭啦
Uo 呢d仆街都有人幫佢做打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞