HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
最on9 係要乘客自己申請退揀位錢
你要求人妥協就即埸退cash 啦
果幾百蚊現金又唔係一百幾十萬
戇鳩仔知唔知虛假文書最高坐十四年架
你唔係同我講依單野要冒住坐十年八年既風險去做虛假文書呀
鄭氏唔講大話就係同李氏篇聲明有出入啦wo

1. 李氏話唔知道講緊佢地(咁點解鄭氏會聽到佢地講死都唔會換)
2. 李氏話願意換位(同樣點解點解鄭氏會聽到佢地講死都唔會換)

你就成日話李氏其實接受溝通, 但同時話鄭氏無講大話
但係又唔識分咩叫對話咩叫表明立場咁樣好難搞wo

咁到底李氏個立場係願唔願意換不如你講下
無記錯當時問過只調兩個未成年人但被拒絕
你堅係弱智冇溝通過,咁鄭氏點聽到唔會讓位,一係鄭氏講大話,一係原本po 個條友講大話囉。一係你精神病囉,用下腦啦
你係咪覆錯人
有事出5蚊機票 香港人瘋狂搶 又贏
佢同老公講呀

係個花生友放上網
邊間新聞?標題寫 始未?
其實如果佢同我交涉,我都願意畀返個位佢,我都想息事寧人,但係我真係完全唔知發生咩事,我自己做咗主角都唔知。

佢完全唔知發生咩事就無啦啦同佢老公講死都唔換
聽聞聽到呢句說話ge人好似叫鄭氏, 係咪花生友
其實之前呢對鄭氏夫婦都有透過媒體澄清,其實自己個位未上飛機已經被UO轉咗,呢對鄭氏夫婦亦都清晰知道個原因就係因為有一家四口買咗位但機型轉咗被迫轉位

但係網上風向一直都喺度屌鳩個4人家庭,不願面對自己炒車

其實成件事根本就係UO on9,呢對鄭氏夫婦同埋四人家庭都係無辜嘅

但係連登仔就係不願面對自己炒咗車,同埋鄭氏夫婦亦都放大自己嘅損失,不斷話俾人搶咗個位,但係就冇提到嗰個四人家庭根本就係無辜

我見到上面有留言話乜嘢依家先出嚟澄清,又或者個trip.com證明係造假,真係笑撚咗
邊個出聲先就最有利,片面之詞,搶盡先機人格謀殺對方
網民炒晒車就拍拍蘿䄂走咗去
拿,我無話過李氏接受溝通呀

我既立場係既然機上無對話,咁就不存在溝通,包括你所講既接受定拒絕

李氏表明立場,話唔想換位,係基於佢登機證就係寫明25ABCD,係好合理

不排除若有人解釋鄭氏原來本身係訂左25AB,佢會有唔同想法喎<= 上述溝通係無發生

最重要,航機乘客係無責任互相溝通,安排既責任喺UO 度
炒左車就勇敢面對啦

你好跳wo ching

前面係講何來拒絕接受, 依家又話無講過李氏接受
所以依家李氏表明左立場

咁你係唔係覺得下面兩句係對等
死都唔換 = 溝通左就換
支01
你廢就廢啦 拉到要全港人都要似你你隻垃圾咁
到底分唔分到表明立場 同 對話中間唔一定要有掛勾

李氏對住空氣講死都唔會換都可以ga wo, 所以咪比人聽到, 咁都聽到人地講明死都唔會換, 你仲會唔會問佢可唔可以換先
on9 報得比傳媒點會比張假野呀
咪當人傻啦
咁你有無喺篇新聞度見到鄭氏有話聽到?
無你又咁肯定李氏有講?
何來拒絕接受溝通 = 接受溝通? 你啲邏輯得黑同白?
我既立場一直都係溝通無發生過,我既立場係建基於三方共通說法

死都唔換<= 基於登機證寫明佢哋坐啱位

溝通左可能唔同<= 背後個故事咁複雜,了解清楚後有唔同想法係好正常
你咁樣比較,都唔係Apple to Apple啦
依加係你訂中國蘋果,我夾硬換過富士蘋果俾你
根本鄭氏夫婦同埋4人家庭,佢哋6個都係跟登機證坐

鄭氏夫婦喺登機口亦都知道,另外嘅四人家庭都係被迫這位

但係對鄭氏夫婦真係唔知博咩,喺Facebook講到個4人家庭係搶佢位咁,又話個小朋友好大個又剩,又話個老婆同老公講唔好諗住郁佢哋咁
環顧全世界係香港人先做到間咁賤格既公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞