HK Express調位風波|還原事件始未事主親解釋:我唔係怪獸家長

422 回覆
33 Like 203 Dislike
咁d機票即係幾多行
根本係
一件貨想賣比兩家人
博人買個陣發現件貨無左會心甘情願換第二件貨
最後搞到兩家人自己鬥自己
UO就係隔離睇戲
Pin this la
講到自己當時唔知發生咩事、完全無辜,仲要等10日件事丟淡先「澄清」

信佢一成嘅驗腦
機上啲第三者痴撚線

某程度反映廉航乘客質素低劣
唔識航空公司運作(閘口有權換登機證)就亂咁鬧人
等等先

hk01個邊張圖 trip.com
姓鄭果個專登上前影果家人相放上FB公審
仲要笑佢地對仔女牛高馬大唔識自己坐
點知原來佢地兩邊都冇直接傾過
最仆街既係UO,但班窮撚都係照樣搶住搭,所以UO都係笑到最後。
uo on99
班機係去日本航班
個家庭未起飛已經俾人擺咗上網
飛完4個鐘網都未上已經俾人話係怪獸家長

俾你會揀去完旅行先回應
定係成個旅行剩係㩒手機打電話回應傳媒網民?

咁我畀人安排咗調位, 我又有畀錢買位, 我坐低就唔走㗎喇, 畀你玩呀
窮人貪平去旅行寧舍煩...
乜撚嘢叫「蹭」?
定係UO 兩邊瞞?

ps.無詳細follow 件事
但又話同意哂又話換埋新嘅登機證咁上機仲點會去咗原本個位到嘈
咁呢個仲係咪事主
一個搵明報解釋,一個搵01,邊個更可信大家心裡有數
人民鬥人民
uo又贏
咪又係用$10飛東京去餵果班賤種囉

成班口裡說不既賤種,屌完UO垃圾賤格但又狗衝去搶機票,咪畀UO當你賤種咁撚囉

有骨氣就換搭第二間,同埋發奮賺多d錢去搭business
有時真係唔知cheap.com問題定UO問題
兩邊都執柒咗佢算啦
可能根本無轉機型
只係超賣又唔想比錢
咪利用無比錢既客放係其他位, 再空D位出黎比D有比錢既客一齊坐
最後都係唔夠位, 咪是但一家人中招要打散
bTW. HKD 312?

唔係平成咁呀? 定係呢個係揀位費?
一家四口喺閘口被逼由30換左做25行
(因為未成年唔可以坐exit row)

鄭氏喺閘口被逼由25換左做30

鄭氏唔開心,所以上機睇下邊個坐左佢原本買嗰個25行
下?唔影響inner peace又唔撚得?
去旅行大壓力過返工咁先啱?
笑死
你不如話好人好者唔會用cheap.com,所以李女士講嘢唔可信
冇嘈過 又真係唔信無啦啦有個旁邊鶴 影咗單嘢擺上Facebook啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞