[東張]櫃員機入三萬變三千 銀行回覆看cctv並沒存入三萬

1001 回覆
3061 Like 43 Dislike
下...無上媒體就可能係你咁講既
但上哂媒體,你覺得銀行仲會唔會話當件事無發生過,純備案?
真係睇銀紙新舊 如果幾新少摺痕都可以話一次過食晒
我都試過廿幾張500蚊一次過食晒
管有?
----
管有虛假文書的罪行
(1)任何人知道或相信某虛假文書屬虛假,而保管或控制該文書,意圖由其本人或他人藉使用該文書而誘使另一人接受該文書為真文書,並因接受該文書為真文書而作出或不作某些作為,以致對該另一人或其他人不利,則該名首述的人即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁14年。
(2)任何人知道或相信某虛假文書屬虛假,而在無合法權限或辯解下保管或控制該文書,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁3年。
----
唔好教精個傻閪啦
佢繼續信佢自己嗰套,蝕底嘅又唔係我地
上媒體都要銀行action﹐無action做咩?
一億幾千萬就話一鋪過之後著草,得一萬幾千做得銀行/押運都唔會貪,加上現在唔係PT抄散,做得相關職位都有專業知識同操手,唔會無啦啦斷送自己前程。
只要一係報紙或電視出街之後
影響到佢既,都一定唔會再有人情講
你乜都唔報,走去銀行吵吵鬧鬧 銀行都可以當無野,幫你CHECK完
比返個真相你睇 你就返屋企自己兩母女拆掂佢
但依家上埋電視,係另1個講法
咁你放心我唔會做壞事。而事實見到太多做壞事的人,佢地總有辦法吟得甩。

好似健身,倫敦金。我主觀覺得今次肥婆都係無事
全港市民目擊罪案發生,差佬冇理由唔做野
好似仲有個話樓上掉垃圾m巾落嚟窗台定晾衣架,到最尾發現係自已屋企人
你真係唔識法律架喎
收到假,但會唔會告佢先?
依家只要銀行一告 條女走佬既
佢個名係CITY其下既所有國家分行都知啦
咁玩得虛假文書黎屈銀行,再報完警,佢老佬,你覺得香港分區會唔上報上去比人知咩
啱,我真係唔識
所以佢老母都有份

交卡數點會叫個女入現金
自己PPS/FPS 直接過數簡單快捷
告唔告欺唔欺詐就唔係銀行決定
不過差佬見依家上咗東張就一定會查
39分鐘到場
指揮官唔睇錶

5年唔夠 咁快失憶?
https://www.youtube.com/watch?v=Owstj3lYyVE&ab_channel=%E6%9D%B1%E5%BC%B5%2B

就係呢單,一樣係傻人
但呢單唔會俾人告刑事

肥婆會
睇下你呃老母D咩啦
普通打個斧頭幾十蚊,依D野就自己拆掂佢啦 上庭都比個官鬧你浪費緊納稅人既錢
但大到去呃間屋,呃哂老母D棺材本,依D都犯法架啦

正如老母打仔一樣犯法 仔女呃老豆老母都係犯法
不過係睇下告唔告咁解
當係Working holiday觀感即刻唔同晒
銀行覆東張話 "懷疑有虛假文書可能, 已報警備案"
都無得返轉頭
香港差佬無備案呢樣嘢
報咗警就係報咗警
差佬已經收到隻case佢哋中意嘅話 想幾時開file查都得
民事訴訟告兩母女損害商譽
告得贏到時母女一齊做雞慢慢還

法律係有錢有權有勢既人玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞